Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Mor Antoni Badosa que va ser regidor i Fill Predilecte d'Arenys de Mar

Antoni BadosaAntoni Badosa, Fill Predilecte d'Arenys de Mar, ha mort, aquesta matinada, a l'edat de 92 anys. Antoni Badosa va ser regidor de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, des del primer Ajuntament democràtic de 1979 i durant quatre mandats, fins a l'any 1995. Les banderes de la Casa de la Vila onegen a mig pal en senyal de dol i la Corporació expressa el condol als seus familiars i amics.

El 26 de maig de 2017, Antoni Badosa Cañellas va ser nomenat Fill Predilecte d'Arenys, en un Ple extraordinari, que es va celebrar a la sala Josep M. Arnau del C.C. Calisay. En aquest acte es va reconèixer la seva trajectòria i el paper destacat en la vida cultural arenyenca durant els primers ajuntaments democràtics. 

Antoni Badosa va ser regidor de Cultura de la nostra vila entre 1979 i 1987. En aquest període va impulsar la catalanització dels noms dels carrers d'Arenys, va renovar la imatge i programació de la Festa Major i va promoure la Comissió de Festes per la recuperació de la Festa Major de Sant Zenon i la de Sant Roc, com a festes populars i de carrer. Badosa va iniciar les converses amb Frederic Marés, per al futur museu de la punta, que s'inaugurà el 13 de març de 1983; a més de treballar per d'ampliar el Museu d'Arenys, l'any 1988, amb la nova secció dedicada al Museu Mollfulleda de Mineralogia. També, en la vessant cultural, posà en marxa el cicle de Concerts d'Estiu a l'Església Parroquial l'any 1981 i va iniciar la publicació dels Quaderns d'Estudis Arenyencs, amb una primer treball dedicat a Salvador Espriu. 

L'any 1985, amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la posada en servei de l'Arxiu Històric Fidel Fita, va impulsar un seguit d'obres d'adaptació, millora i ampliació de l'equipament que s'inauguraren a la Festa Major d'aquell any. I al 1987, dos anys després de la mort de Salvador Espriu, i encara amb Antoni Badosa al capdavant de la Cultura arenyenca, es creà el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu.

Estava casat amb Mercè Malagelada, que també va ser regidora de l'Ajuntament d'Arenys entre 1987 i 1991, i van tenir quatre fills.

El funeral serà a la Parròquia de Santa Maria d'Arenys, el dimecres 30 de novembre, a les 12 del migdia.

Antoni Badosa

Antoni Badosa, acompanyat de l'alcaldessa Annabel Moreno i de regidors i regidores a l'acte de 2017

Fotografia d'Antoni Badosa, de Txeni Gil al llibre Retrats viscuts (Crea't edicions, 2016)

Publicat el 28 de novembre de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^