Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament guanya la reclamació de 1.2 milions d'euros de Sorea

Font de la Plaça de la VilaEl Jutjat del contenciós administratiu numero 16 de Barcelona ha fallat a favor de l'Ajuntament d'Arenys de Mar en el recurs presentat per la Societat General d'Aigues de Barcelona (AGBAR) per la reclamació del desequilibri econòmic als pagaments de la concessionaria del servei municipal d'aigua dels exercicis de 2015-2017. Aquesta reclamació sumava d'acord a l'estimació feta per AGBAR a 1.267.454,9 euros més els interessos legals. 

La sentencia judicial diu que "desestima íntegrament el recurs contenciós administratiu" que va presentar AGBAR després de que l'Ajuntament d'Arenys de Mar no acceptes l'estat de comptes dels anys 2015, 2016 i 2017, ni el recurs inicial que va presentar SOREA, companyia del grup AGBAR, concessionària del servei.

La concessionària reclamava per pagaments pendents de l'explotació (440.727.5 euros) i per el concepte de restabliment de l'equilibri econòmic (826.727,4 euros). La sentencia analitza les bases i el plec de clàsules d'acord a les quals SOREA va guanyar, l'any 2001,  el concurs de la gestió indirecta del servei públic d'aigua d'Arenys de Mar. Un dels arguments de la companyia concessionària era la petició d'un equilibri dels seus comptes que els havia afectat al seu negoci per haver augmentat els costos d'explotació i haver-se reduït els consums generals de la xarxa. La petició no va ser estimada des de l'ajuntament i SOREA va presentar recurs al Tribunal contenciós administratiu amb tots els argunents que justificaven els ses increment de costos. Veure la sentència.

L'any passat AGBAR també va perdre el recurs presentat al Jutjat del Contenciós administratiu num. 4 de  Barcelona que afectava a tot uns exercicis anteriors fins l'any 2003. 

Publicat el 23 de març de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^