Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'ACA presenta el nou projecte pel Bareu

BAREU ACABAREU ACAL’Agència Catalana de l’Aigua ha presentat el projecte d’endegament del tram final del rial del Bareu. Aquesta obra correspon al sector urbà del rial,  l’actual avinguda de Pau Costa, entre l’entrada al Parc de Fèlix Cucurull fins a la carretera N-II.

L’equip tècnic de l’ACA va fer la presentació del projecte, ahir a la tarda,  a la sala Arnau del C.C.Calisay on hi eren convidats els veïns i també tot els grups polítics municipals. Un centenar de persones van assistir i participar a la presentació.

Fa unes setmanes els serveis tècnics municipals van rebre el projecte i van analitzar totes les propostes que s'hi fan i que ja havien treballat amb l'equip redactor durant l'any passat.

El projecte preveu la construcció d’una canalització  amb murs pantalla que dona les màximes garanties de seguretat en el seu procés constructiu. La canalització tindrà un ull de 2 metres de fons i amplada per garantir el manteniment i la neteja de sediments.

L’obra abasta quatre-centes metres lineals i es prevista en un execució per trams que permetrà fer quatre sectors de les obres que es preveu puguin durar 22 mesos. El pressupost previst és de 6.112.417,81 euros. L’ACA assumeix 5 milions d’euros del contracte i l’ajuntament es farà càrrec d’un milió d'euros, l’import de l’IVA. El contracte el licitarà l'ajuntament però l'ACA també seguirà fent seguiment de l'obra.

El veïnat va expressar la seva preocupació sobre el procés de construcció, tant per la seguretat com per les molèsties que es puguin ocasionar. L'equip de projecte de l'ACA va remarcar que el projecte preveu tots aquests detalls i que té totes les garanties. El projecte necessita el vistiplau del Ple municipal i ha de recórrer un tràmit administratiu que es pot allargar un any abans no es plantegi l’inici d’obres.

Publicat el 28 de març de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^