Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Capturats 13 senglars amb gàbies parany a Arenys

L'actuació l'ha realitzat l’empresa Lamarca Control, de Lliçà de Vall, durant gairebé dos mesos.  Entre el 19 de desembre i el 30 de gener, es van col·locar tres gàbies de senglars en tres punts de la vila on s’havia detectat una alta presència d’aquests animals. La població de senglars ha crescut exponencialment en l’última dècada i s’han convertit en un autèntic problema per a moltes zones, també a Arenys de Mar. 

L'empresa va col·locar les gàbies parany. Inicialment, es van deixar obertes durant un temps amb l'objectiu que els senglars s'habituessin a la seva presència. En tot moment la porta d'entrada de la gàbia quedava bloquejada per minimitzar els riscos. Passat aquest temps d'habituament, es va col·locar l'esquer. 

La retirada i el sacrifici dels animals també s’han fet seguint en tot moment la normativa. Se’l dipositava en una bossa hermètica per prevenir qualsevol risc biològic i s'emplenava el document de registre. Posteriorment, es van portar a un punt logístic d’acord amb l’Annex III del Decret 9/2019 relatiu a la recollida, el transport, el condicionament i la comercialització de la caça silvestre destinada al consum.

 

 

Publicat el 12 de febrer de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^