Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys se suma a la Setmana de la Natura

La regidoria de Medi Ambient ha programat activitats des d’aquest dijous 23 de maig fins al 8 de juny que inclouen conferències, sortides i una gimcana familiar.

Aquest 23 de maig a les 19:30h hi haurà una conferència sobre els “Usos del bosc, tradicionals i moderns” a càrrec del biòleg Pere Alzina a la Sala Noble del Calisay. Es parlarà de l’evolució dels usos del bosc, des dels usos productius i tradicionals (carbó, pipes de bruc, trementina, fusta, etc.,) fins a l´actualitat, en què els usos lúdics i socials (pícnics, motocròs, bicicletes de muntanya, quads, etc.) predominen sobre els primers.

També es faran activitats el cap de setmana. El dia 25 es farà una ruta pel Cavaió i rial de la Serp per identificar les plantes remeieres i  els seus usos amb la botànica Carme Buxalleu. Es sortirà de la plaça de l’Ajuntament a les 10h. I el diumenge 26 a les 11h es farà una gimcana de rastres d’animals i plantes al Parc de Lourdes, una proposta de jocs familiar on es buscaran plomes, petjades... coordinada per Laura Núñez i Jordina Vila.

Els actes seguiran el pròxim dia 30 amb una conferència sobre els punts d’aigua, basses per la biodiversitat, on s’explicarà com construir un abeurador i un aguait de fauna a càrrec de Francesco Rovedo i Laura Núñez.

Més endavant, el 6 de juny hi haurà una xerrada sobre les orenetes, falciots i ballesters, una fauna beneficiosa que cria en els nostres edificis amb els agents rurals Helena i Nat Argullós.

L’última activitat serà el 8 de juny, amb motiu del Dia Mundial dels Oceans, amb una jornada a la platja on hi haurà una xerrada a la fresca per adults i espai de tallers infantils amb Laura Sànchez i Jordina Vila.

La Setmana de la Natura té lloc del 22 de maig al 5 de juny, durant la qual diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses organitzen en total més de 500 activitats sense ànim de lucre per a la conservació de la natura arreu de Catalunya. És una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre, formada per 200 organitzacions, com associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca.

Publicat el 21 de maig de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^