Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'ACA comença les analítiques de la qualitat de l'aigua de bany a les platges d'Arenys

Coincidint amb l’inici de la temporada alta de bany, aquesta setmana han començat els controls de les aigües a les platges d’Arenys dins el Programa de Vigilància i Informació de l’estat de les platges que fa l’Agència Catalana de l’Aigua cada estiu. 

En el control de la platja de Picòrdia, realitzat el passat dilluns 3 de juny, s’ha detectat una alteració temporal de la qualitat de l’aigua de bany a causa de les pluges de dissabte. Aquesta setmana es repetirà l’analítica.

L'ACA, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, és la responsable de fer la vigilància i el seguiment de l’estat de les platges i les zones de bany a Catalunya, per la qual cosa és l’administració competent en matèria de qualitat dels espais litorals.

En el cas d’Arenys de Mar, el desenvolupament d´aquest programa es concreta en la inspecció de l'estat de les platges i zones de bany d'Arenys de Mar i en una analítica setmanal de les aigües de bany per determinar la qualitat sanitària de les aigües de totes les platges de la vila. Les analítiques que es realitzen són analítiques de control sanitari de les aigües, i s´analitza de manera específica la presència d'indicadors de contaminació fecal.

Aquests darrers dies s'han fet les tasques de preparació de les platges que han inclòs l'aplanament de la sorra per accedir a l'aigua al Cavaió. També s'ha posat en marxa el servei de socorrisme. 

 

Publicat el 5 de juny de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^