Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys estrena dues noves rutes turístiques

La regidoria de Turisme estrena dues noves visites guiades que se centren en les temàtiques dels ‘Americanos’, per una banda, i al port d’Arenys, per l’altra. L’objectiu és oferir rutes on s’aprofundeixi en la cultura marinera i la relació estreta de la vila amb el mar a través de la indústria naval, la pesca i el comerç marítim. 

La primera que es posa en marxa aquest pròxim 16 de juny porta per nom “Arenys i els ‘Americanos’” i és un recorregut per la història d’alguns dels americanos arenyencs més il·lustres, amb les seves llums i ombres. Durant els segles XVIII i XIX van ser molts els arenyencs que van anar a “fer les Amèriques”, des de la nissaga dels Baralt, fundadors de l'escola de Nàutica, passant per Josep Xifré o Antoni Torrent, entre altres. En aquesta ruta es visitarà els edificis més emblemàtics.

Es farà els pròxims 16 de juny, 21 de juliol, 25 d’agost, 22 de setembre, 20 d’octubre i 17 de novembre. Es començarà a les 11h i la durada prevista és de dues hores. 

D’altra banda, el pròxim mes de juliol es posarà en marxa la visita sobre “El port d’Arenys” es podrà conèixer els orígens de la vila i el veïnat de mar, els professionals del port, el patrimoni natural i la biodiversitat del front marítim. El port és dels més antics de Catalunya i un exemple clar de la llarga història i tradició marinera de la vila. 

El calendari per a aquesta ruta és el 14 de juliol, 15 de setembre, 13 d’octubre i 10 de novembre. Es començarà a les 11h i la durada prevista és de dues hores. 

Les visites aquest any són gratuïtes i cal inscripció prèvia a turisme@arenysdemar.cat o al telèfon 937957039. 

La creació d’aquestes dues rutes forma part del Pla Estratègic de Turisme d’Arenys de Mar, aprovat el 2021. Entre els seus objectius hi ha el foment de la identitat d’Arenys com a vila marinera, la millora en l’atenció i experiència del visitant a Arenys de Mar, la creació de sinergies entre port i vila i la perspectiva de gènere per donar visibilitat al paper de les dones i les famílies de pescadors. 

A més, també s’emmarca dins les accions que es treballen des de la regidoria de Turisme per a promocionar el patrimoni, cultura i història de la vila i que van permetre obtenir l marca Vila Marinera atorgada per l’Agència Catalana de Turisme.  

Publicat el 13 de juny de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^