Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
RESIDUS

Arenys Aporta!

Amb els residus… “Arenys de Mar A-porta!”

La generació de residus és un dels problemes ambientals més greus del nostre temps, conseqüència d'un alt consum de béns i productes que generalment tenen una curta vida útil.

Per pal·liar els efectes negatius del gran volum de residus que es generen és important disposar d'un sistema de gestió adient, en què la implicació tant dels ciutadans, activitats econòmiques, entitats i administració és de gran importància. És el treball en equip i la corresponsabilització de totes i cadascuna de les persones que vivim a Arenys de Mar, el que ens permetrà gaudir d´una vila més neta, responsable i sostenible.

En primer lloc cal adoptar hàbits i actituds que ens permetin reduir la generació de residus, és a dir, cal prioritzar la prevenció:  reduint l´ús de bosses de plàstic, evitant el malbaratament alimentari, donant la roba que està en bon estat... Per això, posem en marxa la campanya Restar també Aporta.

restar aporta

Un cop generats els residus, però,  és molt important que fem recollida selectiva, separant ja des de casa cada material per convertir els residus en recursos que després podrem aprofitar.

Per tot això, a Arenys disposem a bona part del nucli antic i altres zones de la vila, la recollida selectiva porta a porta, sistema que facilita la separació a casa i que aconsegueix alts graus de reciclatge arreu on està implantat. A la resta del municipi es disposa de recollida selectiva amb contenidors per a totes les fraccions.

Fitxer Acrobat-PDF de (5.34MB)

Fitxer: Planol_Sectors_Recollida_Selectiva_febrer_2016.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 5.34 MB

Consulta el plànol per saber quin sistema tens al teu sector.

Els establiments comercials (comerç al detall i a l'engròs, hostaleria, bars, mercats, oficines i serveis) i les activitats industrials, segons determina el marc normatiu vigent en matèria de residus a Catalunya, han de lliurar-los a un gestor autoritzat o han d'acollir-se al sistema de gestió que proposa l'Ajuntament.

Per facilitar la selectiva, també s´han engegat diferents accions dins la campanya Suma´t al moviment Aporta!

aporta

Dades de l'àmbit

Cap de Medi Ambient:
Jordi Simó

Tècnic de Medi Ambient:
Mikel Clar
Raquel Artigas 

Contacte per a incidències de la recollida selectiva de residus:
663 91 47 20
i també per correu info@arcadelmaresme.com

Destaquem
 
^