Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
VERD URBÀ

El verd urbà permet introduir elements naturals en un paisatge antropogènic, contribuint, d'aquesta manera, a fer un entorn més agradable i saludable. Aquests espais aporten zones de lleure, de trobada i de descans a la gent del municipi i, a més, milloren la qualitat de l'aire gràcies a la captació de carboni i d'altres contaminants atmosfèrics.

El verd urbà d'Arenys de Mar està integrat per diferents elements i espais:

L'arbrat viari: Entre l'arbrat viari que trobem al municipi (plàtans, moreres, til·lers, lledoners, etc.) destaca el Tell de l'Edifici Xifré, arbre d'interès comarcal, així com, la plataneda monumental de la riera i els xipressos del Camí de la Pietat.

Les places i els jardins: La vegetació ornamental és present a moltes places i ajardinaments d'equipaments del municipi (jardins de l'edifici Xifré, la plaça Mare Paula, la plaça Bernat Cabrera, etc.), mereixent especial atenció l'entorn del cementiri Sinera. 

Els parcs urbans: Els principals parcs del municipi són el Parc de Lurdes, Parc dels Països Catalans, Parc Fèlix Cucurull, Parc de Can Quintana i Parc de l'Asil Torrent.

Seguint la Ruta del Nucli Antic o la Ruta Serralada de Montplana, o simplement passejant per la vila, podreu anar descobrint aquests espais verds integrats a la trama urbana.

I si esteu interessats en conèixer de més a prop els arbres i palmeres d'Arenys de Mar, podeu consultar el lloc web "Caminant per les Ombres de Sinera", elaborat com a treball de recerca per l'alumna de l'Institut Tres Turons d'Arenys de Mar, Joana Pérez Llabot.

 

I a banda del verd urbà...

Fora de la trama urbana hi ha altres espais d'interès natural al municipi com les zones forestals, zones de conreu, platges i rials. A més, dins d'aquests entorns naturals s'integren construccions rurals d'interès patrimonial com ara masies, barraques, etc. i d'altres construccions tipus bunquers.

Per gaudir d'aquests espais, podeu consultar la Ruta Rials d'Arenys, que us permet descobrir les rieres i rials dels municipi a través de determinats itineraris.

Destaquem
 
^