Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
1r Cicle de Concerts de Música Mediterrània Can Jalpí


El proper dia 6 d´agost encetem el 1r Cicle de Concerts de Música Mediterrània al Castell de Can Jalpí. Aquesta iniciativa de les regidories de Cultura de l´Ajuntament d´Arenys de Munt i d´Arenys de Mar té com a objectiu principal oferir un tipus de música que recull l´essència dels pobles assentats a l´entorn de la mar Mediterrània.
Aquest primer cicle de concerts neix amb voluntat de continuïtat i d´anar consolidant i desplegant amb el temps el variat ventall que ens pot arribar a oferir la música Mediterrània, una música plàcida per a ser plàcidament escoltada, enmig d´un entorn privilegiat, els capvespres d´estiu.
El concerts d´enguany són el dissabte 6 d´agost, a les 9 del vespre, Caponnam (10 €) i el dia 15 d´agost, a les 7 de la tarda, M. Del Mar Bonet(15 €). Les entrades estan a la venda al Centre Cultural Calisay.

CAPONNAM

Camponam neix a Barcelona l´any 1995, d´entre un grup d´amics universitaris, amb l´objectiu de sonar cançons populars i tradicionals d´arreu dels Països Catalans.
El seu primer disc titular Mar enllà és una síntesi de gusts i referents diversos. En paraules de l´escriptor Sebastià Morant: “CAPONNAN ofereix en aquest disc un aplec que vol ser alhora confirmació del camí traçat i un estímul perquè gaudim de la música tradicional sense reserves”.
El seu segon enregistrament, Roda el món i torna al Born,  en paraules del vocalista del grup, Jaume Gomila Saura, queda definit així: “CAPONNAM convida a fer un intinerari per les diverses melodies i geografies del planeta: partint certament, del background popular i tradicional, abordam, de manera decidida, la composició pròpia, l´exploració de nous estils –llatí,pop, country,  mediterrani o folk- i, fins i tot, la versió d´algun clàssic de la música beat.
CAMPONNAN publica el seu tercer treball discogràfic, al mes d´octubre de 2004, A l´illa d´Utopia, en paraules de Jaume Gomila Saura: “Aquest treball parla de transformació, no només del grup, sinó també i sobretot de les Illes.
Actualment, el grup està realitzant una gira per teatres i sales de Mallorca i Catalunya, presentant, amb un original espectacle, aquest el seu tercer disc, el qual ha tingut molt bona acceptació per part de la crítica; un fet que ha quedat palès en haver estat seleccionats com a grup participant en el programa “Artistas en Ruta”


Jaume Gomila-Saura: veu.
Antoni Galmés: bandúrria, llaüt, guitarró i veu.
Lluís Vaquer: guitarres i veu.
Jaume Julià: flautes i guitarró.
Juanjo Tur: baix.
Joan Martorell: piano, acordió i percussions.
Jaume Roig: bateria i percussions.
Teo Adrover: tècnic de so.

MARIA DEL MAR BONET
AMIC, AMAT

Maria del Mar Bonet neix a Mallorca, on ja de petita va aprendre cançons populars de les Balears. Arriba a Barcelona als volts de 1967 i comença a cantar amb Els  Setze Jutges, important formació de contautors catalans, realitza les seves actuacions i enregistra el seu primer disc amb quatre populars de Menorca.

L´any 1971 un disc seu, on pareixen les cançons “l´àguila negra” i “No voldria res més ara” aconsegueix ser disc d´Or a l´estat espanyol.
Maria del Mar Bonet té una amplia discografia, amb treballs com:
Al´Olympia 1975
Alenar 1977
Saba de Terrer 1979
Jardí tancat  1981
Breviari d´Amor 1982
Ben a prop 1989
El Cor del Temps 1997
Raixa 2001

Amic, Amat (2004) ens acosta a la poesia de Verdaguer interprentant poèticament Amic, Amat de Ramon Llull –amb la mística amorosa poesia i la música dels països àrabs- així com la musicalitat de les muaxajas síries inspiren la nova creació de la cantant mallorquina, aquest AMIC, AMAT es configura com un pont, com un diàleg entre dues cultures que la mediterrània agermana.
En aquest treball, la cantant repassa els temes de seu nou CD AMIC, AMAT on persevera a l´hora d´entendre la Mediterrània com un país únic, i pren Síria com a gran referent de la seva cultura.
Aquest darrer disc ha estat guardonat amb el PREMI CIUTAT DE BARCELONA pels valors de integració i apertura de vehicula, lliurat per l´alcalde de Barcelona, Joan Clos el 10 de febrer de 2005.

Maria del Mar Bonet combina als escenaris aquest 2005, les noves cançons amb els seus temes de sempre.

Informació relacionada
Dilluns, 15 d'agost de 2005
1r Cicle de Concerts Can Jalpí
Dissabte, 6 d'agost de 2005
1r Cicle de Concerts Can Jalpí
Publicat l'1 d'agost de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^