Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'estació de RENFE no es tancarà sense el permís de l'Ajuntament
Cal firmar un conveni entre l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat per a la construcció d'un pas subterrani

La reunió que han mantingut aquest matí l'alcalde d'Arenys, Ramon Vinyes, i el regidor de Territori i Sostenibilitat, Joaquim Ponsarnau, amb el director de Rodalies Renfe a Barcelona, Àngel Remacha, i el delegat d'Infraestructures Ferroviàries del Ministeri de Foment, Jordi Prat, ha servit perquè quedés clar que l'estació de Renfe a Arenys de Mar no es tancarà sense el permís de l'Ajuntament.

Aquesta decisió, per tant, garanteix que com a mínim fins que s'acabi aquesta temporada de platges l'estació estarà oberta al pas dels veïns i veïnes d'Arenys que volen accedir a la platja en aquella zona.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament se'ls ha comunicat que la decisió de tancar l'estació ha d'estar estretament lligada a la construcció d'un pas subterrani per sota les vies fins a la platja. El compromís, ara, és fixar un conveni entre les administracions que entrarien en aquesta construcció i marcar quines aportacions es farien en cada cas. De fet, Renfe té la intenció d'invertir 1.200.000€ abans del 2009 a l'estació justament per a la construcció d'un pas per sota les vies, però exclusivament a dins de l'estació. Cal tenir en compte que Arenys és una de les últimes poblacions on encara cal creuar la via pel damunt per passar d'una andana a l'altra. Aquesta inversió també ha de permetre eliminar les barreres arquitectòniques que encara avui hi ha a l'estació.

Vinyes i Ponsarnau han demanat també als responsables de Rodalies que s'incrementin els trens que passen per Arenys, ja que la doble via arriba fins a la nostra població. Àngel Remacha ha assegurat que es treballa en aquesta línia i que és possible que de mica en mica es vagi reduint el temps entre tren i tren entre Arenys i Barcelona.

Informació relacionada
Publicat el 27 de juliol de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^