Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Museu convida a visitar una exposició sobre la seda i la blonda
S'inaugura diumenge 30 d'abril, coincidint amb la 12a Trobada de Puntaires a la Riera
Aquest diumenge 30 d'abril coincidint amb la trobada de puntaires, el Museu d'Arenys de Mar inaugura l'exposició L'univers de la seda i la blonda. La mostra es podrà visitar fins el 26 de juny. L'exposició tracta la producció de la seda al nostre país i la seva relació amb la realització de les puntes, i s'ha realitzat en col·laboració amb el Col·legi d'Art Major de la Seda. Paral·lelament, a la Riera, l'Associació de Puntaires Flor d'Alba organitzarà diumenge, des de les 10 hores, la 12a Trobada de Puntaires. Més de 300 puntaires, vingudes d'arreu de Catalunya però sobretot del Maresme i del Barcelonès, s'hi donaran cita.
El Museu d'Arenys de Mar convida a la inauguració de l'exposició L´Univers de la seda i la blonda, que tindrà lloc el proper diumenge 30 d´abril a les 12 h al Museu Marès de la Punta d´Arenys de Mar, en el carrer de l´Església, 43. A més, diumenge al matí, tot passejant per la Riera, es podrà visitar la trobada de puntaires, que enguany compleix dotze anys. A més de la tradicional rifa, després de la trobada hi haurà càtering a la sala polivalent del Calisay.

La seda té un origen llunyà en el temps, 2260 aC i en l´espai, la seda procedeix de la Xina, del Llunyà Orient. Les seves qualitats i la seva bellesa la van convertir en un objecte preuat que duien els grups més poderosos. En la nostra cultura també era un producte vinculat al luxe i el poder, la indumentària que duien les classes aristocràtiques i els grups més enriquits del segle XVIII està protagonitzada pels velluts, els brocats, els brodats en fil de seda...

En el cas de les puntes, la delicadesa i la bellesa de la seda han fet que s´utilitzi en tipus de puntes molt lleugeres i lligades al vestuari. Les blondes són les puntes realitzades en seda més lligades a la nostra cultura, és la punta de les mantellines i les pollites, en color cru i negre i que destaquen per la riquesa dels dissenys.

El Museu Marès de la Punta presenta en aquesta exposició uns breus apunts sobre la seda centrada en el nostre país i la seva relació amb les puntes manuals i mecàniques. Es tracta d´entendre les puntes no com un fenomen aïllat sinó a través d´una lectura transversal on intervenen aspectes com les formes de producció, les relacions comercials, la moda i el disseny...

L´exposició es podrà visitar fins el 26 de juny de 2006. Els horaris de visita són de dimarts a dissabte d´11.00 a 13.00 h i de 18.00 a 20.00 h, i diumenges i festius d´11.00 a 13.00 h.

Publicat el 24 d'abril de 2006
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^