Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament editarà una guia per donar a conèixer els plàtans de la Riera i altres arbres singulars de la vila
Una vintena de persones es van donar cita ahir a la Sala Noble del Calisay per conèixer quin és l'estat de salut dels plàtans de la Riera d'Arenys de Mar. La Regidoria de Medi Ambient va organitzar una xerrada, a càrrec de l'especialista que acaba d'elaborar un estudi al respecte. La xerrada va ser força participativa i va acabar amb una proposta. La regidora de Medi Ambient, Joana Asensio, vol tirar endavant un projecte d'edició d'una guia que doni a conèixer tant els plàtans com altres arbres singulars del municipi. La guia inclouria itineraris per visitar aquest patrimoni natural.
Eliseu Guillamon Villalba, l'enginyer tècnic agrícola que ha elaborat l'estudi encarregat per l'Ajuntament, va explicar ahir que l'estat de salut dels plàtans de la Riera és força bo, però va assenyalar que cal encara més atenció perquè cap obra, ni pública ni privada, no faci malbé els arbres. Una de les propostes, que ara es posarà a estudi, és declarar l'arbreda, que és d'interès comarcal, com a conjunt natural d'interès local.

Amb l'estudi com a punt de partida, a més, segons ha explicat el tècnic de Medi Ambient, Jordi Simó, es podrà elaborar un protocol de protecció de l'arbreda, que s'haurà de tenir en compte sempre que a prop s'hi faci alguna obra. Pel que fa a la guia que la Regidoria vol editar, a més dels plàtans de la Riera, inclouria altres exemplars també força valuosos: les alzines del rial de Vallfiguera, els pins de l'Hort del Bisbe, els garrofers del rial del Canyadell o les palmeres de l'entorn de l'edifici Xifré.


Més informació

Aquí trobareu un resum de l'estudi i les seves conclusions.

També us oferim la possibilitat de consultar íntegrament l'estudi: Estudi de la plataneda d'Arenys de Mar.

Publicat el 7 de febrer de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^