Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Regenerant la vegetació de la platja del Canyadell
Hi van participar una trentena de persones, entre els quals hi havia veïns d'Arenys de Mar i de Caldes d'Estrac
La sessió participativa per regenerar la vegetació a la platja del Canyadell d'Arenys de Mar, que la Regidoria de Medi Ambient va organitzar dissabte, va ser un èxit. Al llarg de tot el matí, van participar més de trenta persones en la delimitació d'aquest nou espai verd del litoral arenyenc. Entre els participants hi va haver veïns d'Arenys de Mar i de Caldes d'Estrac. En total, es van instal·lar 103 estaques i més de 250 metres de corda trenada, i es va fer una sembra de vegetació autòctona.

En l'actuació, es va delimitar un àmbit de 60 x 15 metres, aproximadament, a través del qual s'ha deixat un pas per als banyistes i també per accedir a la dutxa. També es van delimitar 90 metres linials de l'escullera del tren.

Després de delimitar l'àmbit de protecció, es va fer una introducció de diverses plantes pròpies de la zona que havia preparat prèviament la biòloga arenyenca Carme Buxalleu. Tot seguit es va fer una sembra de llavors d'espècies de vegetació litoral recollides a les platges d'Arenys de Mar. Algunes d'aquestes espècies són el passacamins marí, el jull de platja, la barrella punxosa o el rave de mar, entre d'altres.

En aquests moments, segons informa la Regidoria de Medi Ambient, resta pendent la col·locació d'un gran plafó informatiu de l'actuació realitzada i de l'interès ecològic de l'indret (flora i fauna), que està preparant també Carme Buxalleu.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la implicació i la feina de mesos d'un grup de voluntaris que ha treballat colze a colze amb la Regidoria. La regidora Joana Asensio vol fer arribar el més sincer agraïment a totes aquestes persones. També es vol agrair el suport de la Fundació Territori i Paisatge de Catalunya.

Informació relacionada
Publicat el 8 de maig de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^