Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Millora integral del barri de Sant Elm
La Generalitat subvencionarà amb 1,6 milions d´euros la intervenció en el barri


El barri de Sant Elm es rehabilitarà íntegrament en els pròxims 4 anys. Les millores que s´hi duran a terme estaran subvencionades pel Programa de Barris i Àrees Urbanes d´Atenció Especial –la “llei de barris”-, que atorga el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. A través d´aquest ajut, la Generalitat subvencionarà aproximadament el 50% del cost total del projecte, que és de 3.247.000 euros. En concret, la Generalitat invertirà 1.623.000€. La resta anirà a càrrec de l´Ajuntament.

A partir del 2008 i durant 4 anys –que és el període d´execució de l´obra- el pressupost municipal i el de la Generalitat hauran d´incloure la partida necessària per a la realització de les reformes.

L´objectiu és millorar la qualitat de les edificacions i l´espai urbà d´un barri que encara avui té dèficits d´urbanització, barreres arquitectòniques per accedir tant al barri com als mateixos habitatges, i que no té els serveis necessaris.

Així, en els pròxims 4 anys, Sant Elm millorarà tant de cara enfora com de cara endins. S´urbanitzaran i enjardinaran els espais entre blocs, així com els accessos (c/ Montplana i camí de la Pietat), la placeta d´entrada al barri i el jardí de la Pietat i el mirador de Sinera. Es rehabilitarà l´estructura i les façanes dels edificis i s´adequaran les instal·lacions comunitàries. També suposarà una gran millora l´eliminació de les barreres arquitectòniques en edificis i l´espai públic, i per accedir al barri.

A banda de totes aquestes millores, els veïns de Sant Elm tindran un espai per a equipaments i una zona d´aparcament limitat. El programa també preveu la recollida selectiva d´escombraries, programes de cohesió per organitzar millor les comunitats de veïns i enfortir l´Associació de Veïns a través de polítiques de participació ciutadana, així com un programa de suport a la gent gran del barri.

La redacció del projecte integral que es va fer per sol·licitar aquesta ajuda subratlla tots aquests factors i detalla la necessitat de reduir l´impacte dels blocs sobre el paisatge, ja que cal concebre el projecte en el marc privilegiat que ocupa: al costat del Cementiri de Sinera, Bé Cultural d´Interès Nacional; del mar i del mirador de la turó de la Pietat.
 
Paral·lelament al finançament que rep d´aquest fons, el barri de Sant Elm ha tramitat altres sol·licituds per a la remodelació dels habitatges. El projecte integral que es va presentar a la Generalitat va ser fruit de diverses reunions amb entre els veïns i el consistori, de les quals van sortir les principals demandes de les comunitats de propietaris.

L´Ajuntament d´Arenys de Mar ha de posar fil a l´agulla i començar ara la redacció del projecte definitiu. Tal com preveu la llei, es crearà un comitè d´avaluació i seguiment del projecte.

Publicat el 28 de juny de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^