Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Les platges d'Arenys estan a punt per als banyistes

Dissabte 30 de juny comença oficialment la temporada de platges a Arenys de Mar. Per això, al llarg de tota la setmana la Brigada Municipal ha treballat perquè tot estigui a punt per als banyistes. El sotsdelegat de Creu Roja al Maresme Centre, Andreu Riba, i l´alcalde d´Arenys de Mar, Ramon Vinyes, han signat com cada any el conveni de col·laboració per tal que sigui Creu Roja la que es faci càrrec de la prevenció, el salvament i l´auxili al llarg dels 3 Km. de platja d´Arenys. Aquesta entitat tindrà 12 efectius a les platges i dues persones més que estaran al càrrec de l´ambulància.

Entre dilluns i dimarts es van col·locar les torres d´intervenció immediata, que enguany estaran situades una a la platja de la Musclera i l´altra a la del Cavaió, entre el l´espigó i el rial de la Serp, que són les zones on hi ha més visibilitat. Aquesta  ubicació s´ha triat seguint els consells de Creu Roja, que té molts anys d´experiència en aquesta tasca. A més, Creu Roja té també en marxa la seva base nàutica de rescat marítim. Així, Arenys disposa de dos llocs de socors fixos (Cavaió i Picòrdia), dues torres de vigilància (Cavaió i Picòrdia), dos llocs d´intervenció immediata (Musclera i Cavaió) i una cadira de vigilància a la platja del Cavaió. Arenys també compta amb dues cadires d´intervenció immediata (Picòrdia i Musclera). Pel que fa a vehicles, es disposa d´un vehicle 4X4 i una embarcació que entra i surt de l´aigua des de la platja del Cavaió.
Les passeres de fusta mòbils a les tres platges -que permeten ser enretirades per netejar- i les de formigó -que faciliten l´accés a la sorra a les persones amb problemes de mobilitat- estan també a punt a les tres platges d´Arenys.
També s´han col·locat els màstils des d´on onejaran les banderes que indiquen l´estat del mar i, per tant, el risc que hi ha de banyar-s´hi. En aquest cas, Arenys disposa de dos màstils per a cadascuna de les platges (Musclera, Picòrdia i Cavaió). Els responsables de Creu Roja són els encarregats d´informar sobre l´estat de l´aigua, la presència de meduses, la temperatura de l´aigua, etc. Actualitzen dos cops al dia la informació que podem trobar en línia al

web

de Creu Roja. 
S´han col·locat dos lavabos a la platja de la Picòrdia, un dels quals està adaptat per a persones amb dificultats de mobilitat. Les persones amb aquest problema també podran gaudir d´una dutxa adaptada a la platja de la Picòrdia. En aquest sentit, tant a la platja de la Picòrdia com a la del Cavaió hi ha una cadira especial per al bany.
Al llarg de les tres platges s´han col·locat 17 dutxes i un rentapeus, 50 papereres i 5 més de recollida selectiva i 3 fonts.
Pel que fa al vessant lúdic de la platja, no es deixa de banda. A Arenys hi podrem trobar 9 espais habilitats per jugar al volei platja i un per jugar a futbol platja. A més, ben aviat es complementarà amb la biblioplatja, que en els pròxims dies obrirà un any més les portes. L´oferta lúdica es complementa amb les 12 guinguetes, que ja estan funcionant, i l´oferta de lloguer de tumbones.
Creu Roja també s´encarrega de la prevenció a les platges i per això repartirà al llarg de tot l´estiu tríptics informatius sobre les picades de meduses i altres consells en general, a més dels consells que podrem anar sentint per megafonia, en diferents idiomes. Ja fa dies que es reparteixen cendrers tipus cartutxo i braçalets identificadors per als més petits. Aquesta campanya adreçada als més petits ha funcionat molt satisfactòriament en anys anteriors.
Us recordem que al llarg de tot l´estiu està activat el servei de neteja de les sorres, així com el de l´aigua. Les embarcacions passen cada matí a retirar possibles sòlids flotants i tècnics de l´Ajuntament estan coordinats amb l´Agència Catalana de l´Aigua i la Comissió de Brutícia del Mar per fer-los arribar qualsevol anomalia.

Informació relacionada
Això es desprèn dels informes que emeten els organismes competents i que a partir d'avui us oferim al web
Cal firmar un conveni entre l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat per a la construcció d'un pas subterrani
Es detecten petites taques de fuel que no són perilloses per a la salut
Hi van participar una trentena de persones, entre els quals hi havia veïns d'Arenys de Mar i de Caldes d'Estrac
Publicat el 29 de juny de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^