Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Campanya de sensibilització per evitar el mosquit tigre
S'engega després que se n'hagi detectat i controlat un focus a la zona de l'Hort del Bisbe

L'Ajuntament d'Arenys de Mar i el Departament de Salut de la Generalitat engeguen una campanya d'informació i sensibilització per evitar que proliferi el mosquit tigre a Arenys de Mar.

Per això, a partir de la setmana que ve es repartiran  aquests tríptics informatius per tota la població. Aquesta campanya de prevenció es posa en marxa després d'haver-se detectat i controlat la presència de mosquit tigre a la zona de l'Hort del Bisbe.

El mosquit tigre es reconeix per les ratlles blanques al cap i al cos i pot aparèixer en llocs ombrívols on hi hagi aigua acumulada. Malgrat que la picada no és perillosa per a la salut, és molt molesta.

Alguns veïns ja fa setmanes que van informar de la possible presència del mosquit tigre a prop de casa seva i per això tècnics de la Generalitat s'han desplaçat fins a Arenys per comprovar-ho. Com es fa en aquests casos, després de trobar el lloc on hi havia el mosquit van procedir a exterminar-lo i a assegurar-se que en un radi de 400m (que és la distància màxima que s'allunyen del lloc de cria) no quedaven ni ous ni larves del mosquit. A partir d'ara es fa un seguiment a la zona per assegurar que s'han eliminat totalment.

El mosquit tigre ve de l'Àsia i des de fa dos estius es té constància que ha arribat a Catalunya. La diferència amb els insectes autòctons és que també pica de dia i que la picada és molt molesta. Els repel·lents de mosquits que tenim al mercat no actuen de manera fulminant sobre aquest insecte i per això la millor manera d'evitar les molèsties que ocasiona és una bona prevenció.

En aquest sentit cal tenir especial cura amb l'aigua acumulada als nostres patis, balcons i eixides. En cas que es produeixi una picada cal fer un tractament simptomàtic, és a dir, intentar pal·liar els efectes que produeix: inflor, picor... Si teniu qualsevol mena de dubte consulteu al vostre metge de capçalera, que us recomanarà la millor manera de solucionar-ho. 


Podeu trobar més informació sobre el mosquit tigre en aquesta pàgina del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, o en aquesta altra del Departament de Medi Ambient.

Publicat el 5 de juliol de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^