Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EQUIPAMENTS I SERVEIS
Depuradora d'aigües residuals
 • El projecte de la depuradura, mancomunada entre els municipis de Canet de Mar, Arenys de Munt i Arenys de Mar, ha costat 6.034.631,53 €, i ha estat finançat íntegrament per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat de Catalunya. Les instal·lacions es van inaugurar, amb la presència del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, el 21 de febrer de 2005, setmanes després de la posada en marxa definitiva de la planta, després de mesos en fase de proves.
   
  Amb aquesta instal·lació, s'acompleixen les directrius europees sobre l'obligació de resoldre el sanejament dels nuclis urbans de més de 2.000 habitants. Del total del pressupost, 2,65 milions d'euros corresponen al cost dels col·lectors i 3,37 milions d'euros, a l'estació depuradora. La nova instal·lació permetrà que les aigües residuals siguin tractades i tornin al mar depurades, fet que millorarà notablement la qualitat de l'aigua de les platges de la zona.

  La planta està ubicada en un terreny que pertany als termes municipals d'Arenys de Mar i Arenys de Munt, molt a prop de l'autopista C-32 i de la sortida de Canet de Mar, amb la qual està connectada per un camí de nova construcció.

  Característiques tècniques

  La nova estació depuradora tracta les aigües residuals dels tres municipis que arriben per un col·lector d'impulsió. Aquest disposa d'un pretractament amb tamisatge que separa els residus flotants i recull les sorres i els greixos. Després es realitza un tractament biològic, que permet, a través d'unes reaccions químiques produïdes per uns bacteris, fer una segona filtració de les aigües. En concret, aquest segon procés està format per dos reactors de fangs activats d'aeració estesa amb càrrega molt baixa i una clarificació per llit de fangs en suspensió. Les aigües tractades són conduïdes al mar mitjançant un col·lector de baixada i un emissari submarí (conducció subterrània) de 1.600 metres de longitud i 600 metres de diàmetre que aboca les aigües depurades a una sota situada a 30 metres sota el nivell del mar.

  La nova EDAR té una superfície de 13.500 m2, i els col·lectors, una longitud total de 3.400 m. El seu cabal de disseny és de 7.700 m3/dia en temporada alta. És previst que el seu cabal mitjà horari sigui de 320 m3/hora, i el màxim de 480 m3/hora.

 • Serveis que ofereixen
  Depurar les aigües residuals, abans d'anar a mar
 
Imprimir
^