Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EQUIPAMENTS I SERVEIS
Espai Jove
 • L´Espai Jove, ubicat a la planta baixa del Centre Cultutral Calisay, just al costat del SIJ (Servei d´Informació Juvenil), té com a objectiu ser el punt de trobada del jovent d´Arenys de Mar. Un espai destinat al jovent arenyenc on es fan constantment tota mena d´activitats, des de cursos i tallers a activitats més lúdiques i encarades clarament a l´oci i el lleure.


  La intenció de l´equip de la Regidoria d´Infància i Joventut és que l´Espai Jove estigui sempre obert, com es fa actualment, i que s'hi desenvolupi una activitat constant i periòdica destinada als nois i noies de la vila, i que sobretot sigui un equipament dotat de tots els recursos necessaris, tant materials com humans.

  FOTOS ESPAI Davant d´aquests objectius la Regidoria es va plantejar fer un gir de 180º a l´Espai i canviar-ho tot radicalment per treure-li el màxim rendiment. No havia de ser tan sols un espai per als joves sinó una ubicació on desenvolupar i generar un volum elevat d´activitats i sobretot de relacions socials, tot això acompanyat d´una forta inversió econòmica.

  La sala on s´ubica l´Espai Jove té una àrea aproximada de 120 m2, amb unes columnes centrals que delimiten l´àrea, creant així dos espais diferenciats a la mateixa sala. Un primer espai destinat a la part més didàctica i pedagògica amb ordinadors en xarxa i amb accés gratuït a Internet, i un segon espai molt més ample que consta d´un petit escenari i un espai lliure per realitzar qualsevol activitat. La idea de la Regidoria ha sigut traslladar l´espai més didàctic i pedagògic al SIJ, on actualment també s´han fet actuacions, com la nova sala i punt TIC, alliberant així l´Espai Jove totalment i destinar-lo únicament al jovent i a les seves necessitats, a més de traslladar tota la feina de gestió interna al SIJ.

  foto de l'espai jove Un cop l´espai ha quedat únicament per desenvolupar activitats, la Regidoria ha optat per equipar-ho amb material de so i d´audiovisuals per la realització de les activitats adequades.


  L´equip de joventut ha centrat els esforços en aconseguir que l´Espai Jove sigui la referència per realitzar qualsevol activitat, acte… així entenem que la periodicitat i el rigor han de ser de màxim nivell i cada setmana s´hi ha de desenvolupar activitat amb una programació constant, sobretot en la franja de cap de setmana que és quan els joves poden fer més ús de l´Espai. Les relacions socials i la creació de complicitats entre els jovent continua sent un dels objectius prioritaris de l´equip de joventut. Un punt de trobada on puguin mostrar les seves inquietuds i puguin planificar certs actes entre els diversos col•lectius que existeixen al poble, i també joves a títol individual, treballant conjuntament per crear aquestes complicitats.
  TALLER DE ROBÓTICATots aquest objectius no es podrien assolir sense l´esforç econòmic i humà. Una forta inversió econòmica en material audiovisual, apostant clarament per les noves tecnologies i el software lliure (alliberant així de despesa en llicències), l´adquisició de portàtils, de material d´edició de vídeo i àudio, material per a l´oci i el lleure... una forta inversió que permet realitzar moltes tasques i activitats que fins ara eren impossibles ja que els recursos no existien. Però a banda cal destacar l´esforç humà que ha realitzat l´equip de joventut, adequant els seus horaris a les necessitats dels joves i a les seves franges horàries fora del temps lectiu. A més l´equip humà s´ha vist ampliat amb un dinamitzador que s´encarrega de l´Espai i de muntar i programar l´activitat que es desenvolupa en ell. Tots aquest esforços van clarament destinats a fer de l´Espai Jove el punt de trobada dels joves arenyencs.

  A més la programació de l´Espai Jove, així com les seves activitats, tallers, i programació s´editen en format paper i els podreu trobar arreu de la vila en punts freqüentats per el jovent arenyenc o directament a l´Espai Jove del C.C.Calisay.

  Les entitats juvenils juguen un paper molt important en totes les activitats que es desenvolupen a l´Espai Jove, a més dels actes que els vinculen directament a la vila. Les seves activitats formen part del teixit social d´Arenys de Mar, i és per aquest motiu que des de la Regidoria també se'ls dóna el suport necessari perquè puguin tirar endavant tota la seva activitat i la programació al llarg de l´any. A més, l´esforç continu que realitzen es veuen reflectits d´una manera conjunta en el Consell de joves, que és l´òrgan de participació en el qual totes les entitats i també persones a títol individual, aporten el seus esforços i coneixements per la realització d´actes conjunts com ara les Festes de Sant Zenon, Sant Roc, tallers i altres activitats desenvolupades la resta de l´any.
  Un exemple de com el Consell de joves col•labora i participa en el poble són les festes de Sant Zenon, a on de manera conjunta amb el Consistori municipal i la Comissió de festes organitzen els actes de Sant Zenon.

  {5}Sant Zenon´09{5}
 • Serveis que ofereixen

  lOGOTIP eSPAI JOVE Les TIC a l'Espai Jove
  La decidida aposta per les TIC que ha fet la Regidoria d'Infància i Joventut queda reflectida en la programació de l´Espai Jove, que és visible cada mes des d'aquest mateix web, però també en altres espais en xarxa creats en diferents plataformes, com ara arenys.cat/joves i la xarxa social de Facebook, on l´espai jove té el seu propi espai.
  L'Espai Jove ha apostat d´inici per aquestes xarxes socials i les noves oportunitats de comunicació que ofereixen, ja que són l´eina amb la qual els joves i les joves d´Arenys es mouen de meravella. Per aquest motiu l´equip d´Infància i Joventut té les seves pròpies comptes en aquest espais. Uns espais que s´actualitzen setmanalment i en els quals es pot veure tota la programació, hi trobareu reportatges, entrevistes i altres enllaços d´interès. A més, aquests espais donen una oportunitat de generar debats i discussions entorn a les problemàtiques que envolten al jovent, proposar iniciatives, propostes, crítiques i també són una eina per establir reunions, trobades i propostes de les diverses entitats juvenils.
  L´Espai Jove té una direcció de correu electrònic a la qual us podeu subscriure escrivint un correu electrònic i on també rebreu la informació que sol•liciteu. Per poder rebre i escriure correus a aquesta llista us heu de donar d´alta a la llista enviant un correu electrònic aquí.

  Territori Q-ral

  Un dels projectes pels quals aposta l´Espai Jove és el Q-ral, que té com a objectiu principal garantir la mobilitat nocturna i segura del jovent, i així d´aquesta manera ofertar tot un ventall d´activitats d´oci alternatiu tant a la vila com a les poblacions veïnes que formen part del territori Q-ral. Aquesta iniciativa neix amb l´objectiu de ser una alternativa real al cotxe privat i evitar així riscos en la mobilitat nocturna del jovent de la comarca.
  Les poblacions que formen part del projecte Q-ral són Caldes d´Estrac, Arenys de Munt, Canet de Mar i Arenys de Mar, tot i que en un futur aquesta xarxa de municipis anirà creixent amb els pobles més propers.
  El Q-ral bus aquest any ha engegat el seu recorregut en dies puntuals com són les festes majors de les viles, concerts i oci alternatiu nocturn que es puguin desenvolupar al llarg de l´any, però sobretot aquesta activitat es concentra en els mesos d´estiu.
  Per estar al dia i rebre tota la informació necessària consulteu l´enllaç de la web del Q-ral.
  Territori Q-Ral

   

  Concurs de Talents Musicals

  Vols tocar en concert a les Barraques d’Arenys de Mar?

  Vols gravar la teva maqueta?

  concurs talentsL’objecte del concurs és seleccionar nous talents de caire contemporani. Hi poden participar totes les persones de 14 a 18 anys, de manera individual o en grups, residents o estudiants a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Sant Vicenç de Montalt, Sant Pol, Calella, Canet de Mar, Caldes d’Estrac, Mataró i Sant Andreu de Llavaneres. Tot grup participant ha de tenir, com a mínim, un membre resident o estudiant a alguna d’aquestes poblacions. El límit de participació és de 6 grups, cantants o intèrprets. En el cas d’haver-hi més sol·licituds de participació, la selecció dels participants tindrà en compte la procedència dels músics prioritzant els residents o estudiants a Arenys de Mar.

  • Les obres presentades han de ser originals i amb temàtica LLIURE.
  • Les persones participants es responsabilitzaran de que no hi hagi drets de tercers i seran responsables de qualsevol reclamació per autoria o plagi, encara que no està prohibit fer versions.
  • El jurat podrà considerar rebutjar alguna lletra presentada per considerar-la no apropiada.
  • Les obres hauran de ser presentades en paper amb la lletra mecanografiada a doble espai per una sola cara.

  Els treballs es presentaran en un sobre tancat que portarà escrit a l’exterior:

  • El títol de la cançó o lletra
  • El pseudònim del grup o persona individual

  A l’interior:

  • Nom i cognoms (de totes les persones si és un grup)
  • Adreça i codi postal (de totes les persones si és un grup)
  • Telèfon (de totes les persones si és un grup)
  • Fotocòpia del DNI (de totes les persones si és un grup)
 • Centre Cultural Calisay. Riera del Pare Fita, 31
 • 93 795 77 50
 • 93 795 70 31
 • De dijous a dissabte de 16.00 a 20.00h
 
Imprimir
^