Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
LITORAL I PLATGES
Comissió Tècnica de Platges

Amb la finalitat de coordinar i planificar totes aquelles intervencions que es desenvolupen o afecten a les platges d'Arenys, i que a la pràctica són competència de diverses àrees de l'Ajuntament o d'empreses externes a les que s'ha adjudicat determinats serveis, a principis de 2008 es va crear la Comissió Tècnica de Platges. Aquest òrgan ha estat fonamental per millorar la coordinació en la gestió de les platges i per impulsar totes les millores que s'han realitzat en els darrers anys.

Representants 

Aquesta Comissió està integrada pels responsables tècnics d’aquelles àrees vinculades, d’una manera o altra, amb la gestió de les platges, i pels representants de les entitats i empreses externes contractades per desenvolupar serveis a les platges.

Hi participen les següents àrees municipals:

- Medi Ambient i Platges
- Serveis Municipals
- Urbanisme i Serveis Tècnics
- Promoció Econòmica i Comerç
- Turisme
- Cultura
- Esports
- Comunicació
- Policia Local

I també les empreses externes adjudicatàries dels principals serveis que es presten a les platges:

- Servei de vigilància, salvament i socorrisme
- Servei de neteja i manteniment
- Servei d'abalissament de les zones de bany
- Servei de cabines sanitàries 

 

També poden participar en les reunions altres persones, a qui es convida en moments puntuals perquè puguin aportar la seva experiència.

Les funcions i responsabilitats de les diverses àrees municipals implicades en la gestió de les platges i que composen la Comissió Tècnica de Platges es resumeixen en el següent organigrama:

organigrama

organigrama

Fitxer: organigrama.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 29.69 kB

 

Periodicitats de les reunions

La Comissió es reuneix periòdicament, en funció de les necessitats de cada moment. El treball de la Comissió es pot resumir en els següents punts: 

  • La primera reunió de la Comissió es convoca ja a principis d'any, quan es planifica el desenvolupament de tota la temporada de platges en base al "Programa d'Actuació de les Platges d'Arenys" que coordina l'àrea de Medi Ambient.
  • Amb antelació suficient a Setmana Santa, la Comissió es reuneix per preparar aquest primer període de platges i fer la primera posta a punt d'aquests espais.
  • Entre Setmana Santa i l'inici de l'estiu, es fan diverses reunions de la Comissió per posar a punt tot el dispositiu de les platges de cara a la temporada alta d'estiu, el període fort de l'any. 
  • En plena temporada de platges, la Comissió es reuneix habitualment per fer un seguiment del densevolupament de la mateixa. Les trobades es fan en el marc del Grup Operatiu de Platges, que aplega els serveis més directament implicats en el dia a dia de les platges durant la temporada alta: Medi Ambient, Policia Local, servei de vigilància, salvament i socorrisme, el servei de neteja i manteniment i el servei d'abalisament de les zones de bany. 
  • Una vegada acaba la temporada, es convoca la Comissió per fer una valoració conjunta de la temporada i per detectar les possibles millores de cara a la temporada següent.
  • Finalment, i abans de finalitzar l'any, la Comissió fa la darrera reunió en la que es presenta el "Balanç de la Temporada a les Platges d'Arenys", amb les propostes a considerar per a la temporada següent, i s'analitza la proposta de "Pla de distribució d'usos i serveis de temporada" que es tramita a la Generalitat per a la propera temporada. 

Comité Operatiu de Platges

Durant l'estiu de 2015 es va constituir el Comitè Operatiu de Platges per acord de la Comissió Tècnica de Platges, amb la finalitat de garantir la coordinació permanen durant el desenvolupament de la temporada alta d'estiu entre aquells agents i serveis més directament implicats en la gestió de les platges, en concret els següents: àrees de Medi Ambient i de Serveis Municipals, Policia Local i els serveis externs de neteja de platges i de vigilància i salvament, i abalisament de les zones de bany. 

Durant la temporada alta d'estiu de 2023, aquest Comité es reuneix setmanalment entre el 15 de juny i el 15 de setembre, directament a la platja de la Picòrdia a les 9h. 

 
Imprimir
^