Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Maig, el Mes dels Indians
Tornen els barrets de palla, els teixits vaporosos i el color blanc. Tornen l'ambientació tropical i els descobriments culinaris de les Amèriques. Torna, a Arenys de Mar, el Mes dels Indians.

cartell indiansArenys de Mar es prepara per viure, aquest maig de 2013, una altra edició del Mes dels Indians. La vila, que forma part de la Xarxa de Municipis Indians, vol, amb aquesta iniciativa d'oci i turisme, recordar el passat indià d'Arenys de Mar amb un complet programa d'activitats, xerrades i gastronomia. En aquest sentit, si en l'anterior edició la xocolata va ser l'ingredient indià escollit a nivell culinari, enguany és el torn de la patata, un tubercle que els indians van importar de les Amèriques i que avui dia és imprescindible a qualsevol cuina. Per això s'ha preparat la Ruta de la Patata: un circuit per 13 establiments de la vila que oferiran tapes amb la patata com a ingredient principal. I també a nivell gastronòmic, nou restaurants de la vila participaran al Mes dels Indians oferint menús indians durant tot el mes amb aquest tubercle com a protagonista.

Així, el primer cap de setmana (10-12 Maig), tindrà lloc la presentació de la 2a edició del Mes dels Indians a càrrec d'autoritats locals i de l'arenyenc Zenon de Pol; i la Festa infantil dels Indians, on hi haurà inflables, animació, alimentació indiana, tallers i cocktails pels pares.

El segon cap de setmana (18-19 Maig), tindrem els indians al Mercat municipal, on hi podrem trobar una demostració de cuina indiana, mostra de productes indians i personatges vestits de l'època. Aquell cap de setmana també hi haurà el sopar dels indians en una sala decorada especialment per a l'ocasió, on s'hi celebrarà un sopar amb productes arribats d'Amèrica. I tot plegat amenitzat amb Havaneres i Rom cremat. A més, podrem fer la Ruta Interactiva dels Indians que ens descobrirà l'enigma dels indians, tot visitant parts importants del llegat indià que té la vila.

En el tercer cap de setmana (25-26 Maig) celebrarem la Fira dels Indians a la plaça de l'Església, acompanyada d'activitats complementàries, com ara tallers i conferències. A més, hi haurà Jornada de Portes Obertes als museus arenyencs durant tot el cap de setmana i es podrà visitar el pailebot Santa Eulàlia al port d'Arenys.

El Mes dels Indians es tancarà el cap de setmana del 31 Maig i 1 Juny amb la II Nit dels Indians a les feixes del Xifré. S'hi podran degustar diferents plats de restaurants de la vila i es podrà visitar la Fira de Sant Ponç. A més, hi haurà una visita nocturna a l'edifici Xifré, fent que el fantasma del Sr. Xifré surti del seu mausoleu per ensenyar-nos i explicar-nos els detalls sobre el majestuós edifici que ell mateix va fer construir a Arenys de Mar.

A continuació detallem el programa d'activitats:

Divendres, 10 de maig de 2013

18h, sala Josep M. Arnau del C.C. Calisay
Presentació de la 2ª edició del Mes dels Indians
Presentació del Mes dels Indians oberta a tothom, amb parlaments d´autoritats i amb la xerrada de l'arenyenc Zenon de Pol.

Diumenge 12 de maig de 2013

A partir de les 16h, a la Plaça Mare Paula
La festa infantil dels indians
Festa per a nens i nenes relacionada amb els indians on podran gaudir d´inflables, animació, alimentació indiana, tallers i jocs.

Dissabte 18 de maig de 2013

A partir de les 10h, al Mercat Municipal
Els indians al mercat
El mercat tornarà enrere en el temps, on hi podrem trobar personatges vestits d'època, puntaires, demostració de cuina indiana i mostra de productes indians.

A partir de les 20.30h, a la sala polivalent del C.C. Calisay
El sopar dels indians
Amb una sala especialment guarnida, se servirà el sopar fet amb productes arribats de les Amèriques, tot amenitzat per havaneres i rom cremat. Es poden reservar els tiquets a l'Oficina de Turisme. Preu: 5 euros.

Diumenge 19 de maig de 2013

A les 18.30h, plaça Lloveras
Ruta interactiva dels indians
A càrrec de Sinera Cultura, es realitzarà una ruta interactiva relacionada amb els indians on s´haurà de desxifrar un enigma relacionat amb els indians arenyencs. Inscripcions a l´oficina de turisme.

Cap de setmana del 25 i 26 de maig

De 9 a 21h, a la plaça de l'Esglèsia
La Fira dels Indians
A banda de parades d'artesania i alimentació, hi haurà una parada d'exposició de xocolata, venda de patates, tallers de dibuixos, parades d'autentics cubans amb menjars i mojitos, i ambientació cubana.
Com a activitats complementaries hi haurà:
- Jornada de portes obertes als museus arenyencs.
- Dissabte, a partir de les 17h, es podrá visitar l'embarcació Santa Eulàlia al Port d'Arenys.
- Conferencia al Museu Mollfulleda de minerologia: Les bases de l'aventura colonial catalana, a càrrec d'Eric Garcia, cap del Centre Documentació Maritimia del MMB).
- Exposició al Museu Mollfulleda de diverses peces de nàutica.
- Contes cubans, tallers infantils, show musical amb la pianola i xocolatada el diumenge a la tarda a la plaça de l'Esglèsia.

Divendres 31 de maig i 1 de juny de 2013

De les 17h a les 1 de la matinada, davant de l'edifici Xifré
La nit dels indians
Es podran degustar menjars cubans i caribenys de diferents restaurants de la vila. Organitzat per AFGAR. També a l'alçada de la Riera hi haurà les parades de la Fira de Sant Ponç, organitzada per Crisàlide.

Dissabte 1 de juny de 2013

A les 22.30h, davant de l´edifici Xifré
Visita nocturna al Xifré
El fantasma del Sr. Xifré surt del seu mausoleu per ensenyar-nos i explicar-nos els detalls sobre l´edifici que ell mateix va fer construir.

Publicat el 3 de maig de 2013
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^