Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
LGTBI
28 de Juny, Dia per l'Alliberament Gai, Lèsbic i Transsexual

portada triptic 28 de juny LGTB Enguany, fa 40 anys de la Revolta de Stonewall a Nova York, inici del moviment reivindicatiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) pel reconeixement dels seus drets i la igualtat, però encara han d´enfrontar-se a la manca d´acceptació social, al rebuig cap a les diferents orientacions i identitats sexuals i la imposició d´un model afectivo-sexual heterosexual. Els estereotips i prejudicis socials vers el col•lectiu LGTB obstaculitzen l´autoacceptació i generen sentit de culpabilitat, sobretot entre els joves gais i les joves lesbianes. D´altra banda, s´han reconegut els drets al matrimoni o a l´adopció de Gais, Lesbianes i Transsexuals, però encara hi han dificultats reals que impedeixen la normalització de les seves famílies.
Les agressions homofòbiques, lesbofòbiques i transfòbiques son considerades per la Fiscalia Coordinadora d'Agressions Homòfobes de Catalunya delicte d´odi o falta. La major part dels casos denunciats per l´Observatori GLT contra l´Homofòbia són per agressions i discriminacions al carrer, llocs i serveis públics, i en l´accés al treball o a un habitatge.
La Regidoria d'Igualtat de l´Ajuntament d´Arenys de Mar s´ha volgut sumar a la defensa dels drets LGTB i a favor de l´educació per la igualtat, propòsit de la manifestació del 28 de juny d´aquest any 2009. És per aquest motiu que, amb la col.laboració de l'entitat l'Armari, dins el programa de lluita contra la violència de gènere, ha editat una guia de suport i serveis davant l´agressió i la discriminació homofòbica, lesbofòbica i transfòbica, i que podeu consultar a continuació (per veure la imatge en gran, cliqueu-hi a sobre).

LGTB 1LGTB 2
 
Imprimir
^