Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar presenta l'informe que recull la situació de persones sense llar al municipi

Aquest dilluns al matí s'ha presentat a la Sala Noble del C.C. Calisay l'estudi sobre la situació de les persones sense llar a Arenys de Mar que ha elaborat la cooperativa Suara a petició de l'Ajuntament. L'encàrrec es produeix fruit d'una de les accions guanyadores del Pressupost Participatiu i vol ser una anàlisi de la situació de persones sense llar a la vila que permeti prendre mesures per minimitzar o eradicar aquesta situació.

En la presentació, la regidora de Serveis Socials, Isabel Roig, ha posat de relleu la col·laboració de les entitats del Tercer Sector a Arenys de Mar en l'elaboració d'aquest informe, alhora que ha agraït la tasca que diàriament porten a terme per ajudar les persones sense llar i sense recursos. Roig també ha lamentat la impotència dels Serveis Socials municipals a l'hora d'afrontar molts d'aquests casos, no tant per manca de recursos com d'implicació per part d'administracions superiors.

Pel que fa a l'informe, aquest s'ha elaborat a partir del treball de camp que han realitzat dos educadors a peu de carrer durant aquesta tardor i que ha permès fer una radiografia de les persones sense llar a la vila, comptabilitzada en prop d'una seixantena de casos, la majoria d'elles vivint en un allotjament insegur (amb amics o familiars, en relloguer o fent ocupació il·legal d'immobles), però sense oblidar altres persones que viuen al ras o a l'interior de vehicles. A més, es detecta que la majoria de casos són en situació crònica (fa més de 5 anys).

L'estudi fa un repàs exhaustiu de les diferents casuístiques i planteja accions a emprendre que passen pel foment de polítiques a favor de la inserció laboral i de l'habitatge social. En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials ha anunciat la creació d'una taula de seguiment on hi siguin representats els diferents serveis municipals, entitats del Tercer Sector i partits polítics amb l'objectiu de treballar solucions concretes per al col·lectiu de persones sense llar d'Arenys de Mar.

Fitxer Acrobat-PDF de (1,64MB)

Fitxer: Diagnosi_situacio__sensellarisme_Arenys_de_Mar___Suara_Cooperativa.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 35
Mida: 1,64 MB

Publicat el 19 de desembre de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^