Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Tancaments de naturalització a les platges d'Arenys

L'Ajuntament d'Arenys de Mar està instal·lant aquesta setmana a la platja del Cavaió diversos tancaments paisatgístics perimetrals. Els tancaments s'han començat a instal·lar a la zona del Portinyol, així com als rials de la Serp i de Valldemaria.

Tal i com preveu el Pla de Gestió Integral de les platges i del litoral d'Arenys de Mar, aprovat pel Ple de l'Ajuntament el 2014, s'han de delimitar les zones de protecció i recuperació dels ecosistemes sorrencs de la platja del Cavaió, per garantir la seva progressiva naturalització i la recuperació d'aquests ecosistemes tan fràgils i tan escassos a la costa del Maresme.

Els tancaments es realitzen també en base al “Projecte de naturalització de les platges d'Arenys de Mar”, encarregat per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament al biòleg arenyenc Pere Alzina, i mitjançant el qual es fa una diagnosi acurada de l'estat natural de les platges de la vila i es proposa un extens pla d'acció per potenciar la progressiva naturalització d'aquests espais. De la mateixa manera, l'acció es fa seguint les directrius de la Comissió de Protecció i Recuperació del Litoral, formada per biòlegs i especialistes de la vila, així com tècnics municipals i la regidora de l'Àrea de Medi Ambient.

 

En les properes setmanes s'instal.larà la senyalització divulgativa d'aquests espais, per difondre els seus valors naturals i conscienciar a la població i a les persones usuàries de les platges sobre la necessària conservació d'aquestes zones, que han de restar tancades al pas de persones, màquines i animals domèstics.

Aquesta acció de millora de les platges també incorpora el reforç i la substitució de tots els tancaments paisatgístics de les desembocadures de rials i rieres del Cavaió i la Picòrdia, i la millora de la superfície de tots els camins d'accés a mar.

D'altra banda, la setmana vinent es començarà a instal·lar nou mobiliari fix integrat a l'entorn, per millorar les prestacions dels espais de les platges i potenciar el seu gaudi durant tot l'any. Concretament, s'instal·laran 25 papereres de fusta als passeigs, 14 bancs de fusta a les zones de jocs infantils i zones esportives, 20 banquetes de fusta al costat de les dutxes i 18 taules de pícnic a les zones que fixa el Pla de Gestió Integral.

Publicat el 21 de juliol de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^