Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El mundial Open BIC es presenta com a una gran oportunitat de promoció per Arenys

presentació Opn BicEl divendres 22 de juny es va presentar al BISC de Barcelona els campionats Open Bic -mundial i europeu- que se celebraran, aquest estiu, a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar. El Mundial Open Bic és un esdeveniment esportiu infantil i júnior que se celebrarà en aigües de la nostra vila del 30 de juliol al 4 d'agost sota l'organització del Club Nàutic d'Arenys de Mar (CNAM), i anirà precedit per l'Eurochallenge Open Bic.

S'espera l'arribada de més de 200 regatistes de més de 15 països, que vindran acompanyats pels seus familiars, entrenadors i equips tècnics. Entre els assistents, hi ha confirmada la presència de sir Russell Coutts, or olímpic i 5 vegades guanyador de la Copa Amèrica. Coutts és l'entrenador de l'equip de Nova Zelanda amb el qual competeix el seu fill. El mundial arrencarà el 30 de juliol amb una desfilada de tots els regatistes per la Riera d'Arenys fins al C.C. Calisay, lloc on tindrà lloc l'acte inaugural. D'aquesta manera, l'Open Bic entrarà de ple dins de la vila, alhora que totes les delegacions esportives dels 15 països participants podran conèixer el municipi que els acollirà durant tota una setmana.

El president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torra, va destacar durant la presentació la importància de tenir gent practicant esports aquàtics per tenir els ports plens d'aficionats a la mar, mentre que el president del CN Arenys, Carles Ubach, va agrair a Ports de la Generalitat la creació de la Base Nàutica per poder apropar el mar als vilatans, ja que un dels objectius del club és apropar la vela a tots els infants de la vila.

L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, va definir aquest esdeveniment com a una doble gran oportunitat per promoure els esports de mar i la navegació entre els infants i per projectar internacionalment el nom d'Arenys i donar a conèixer la seva gran oferta cultural, esportiva i gastronòmica.

D'altra banda, el director del Consell Català de l'Esport, Toni Reig, i la diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, van destacar els diferents projectes que des d'ambdues institucions s'estan liderant per apropar els nens a la mar amb l'objectiu que tots els infants de localitats costaneres guanyin contacte amb el mar, tal com ja es fa amb els esports de muntanya en zones d'interior.

Origen de l'Open BIC

Als anys 80, els coneguts fabricants d'encenedors i bolígrafs BIC, es van llançar al món del windsurf convertint-se en líders del sector. Fa 12 anys van crear aquest model d'embarcació que depèn de la federació de windsurf i aposta per una vela lleugera accessible, divertida i inclusiva. Les regates són ràpides i inclouen una classe free-style amb eslàloms, punts en què cal bolcar i tornar a alçar l'embarcació, entre moltes proves més. Actualment hi ha dos campions catalans d'aquesta classe: Paula Igual (campiona del món) i Pol Font, que va ser subcampió del món i d'Europa al mundial del llac de Garda (Itàlia) de 2017.

Publicat el 25 de juny de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^