Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NOT═CIES
Comprem sense plÓstic
L'└rea de Medi Ambient fa una campanya per reduir l'˙s de plÓstic en el consum alimentari

El plÓstic s’ha convertit en un element present quasi bÚ en tots els aspectes de la nostra vida. Des de protegir els aliments o els medicaments o fer que la tecnologia sigui mÚs assequible, depenem del plÓstic en molts sentits. Per˛ la forma massiva en que l’estem utilitzant estÓ provocant una crisi de residus i un impacte important en el medi (especialment en els nostres mars i oceans) i en la nostra salut.

Davant d’aix˛ cal:
- Evitar i eliminar tots aquells plÓstics problemÓtics i innecessaris
- Innovar, assegurant que els que es generin siguin reutilitzables i totalment reciclables
- Recircular els productes generats, evitant que es llencin al medi, tornant-los a utilitzar per fer nous productes.

Jo compro sense plÓstics

Seguint aquestes recomanacions, l’Ajuntament inicia una campanya per promoure l’˙s d’elements reutilitzables per fer la compra, evitant aixÝ les bosses de plÓstic de la fruita i la verdura o les safates de plÓstic de la carn i el peix. Per reforšar la campanya es  proporciona un “kit” per comprar sense plÓstic consistent en 3 bosses per a la fruita i la verdura reutilitzables i una carmanyola de 3.5l per a la carn, el peix, les llegums, olives...

Aquesta campanya vol premiar a aquelles persones que millor realitzen la recollida selectiva a la vila. Ja s'han fet diverses entregues de kits a la zona on la recollida es fa amb contenidors a travÚs d'una persona que ha informat de la campanya a les mateixes Órees de recollida. El ve´nat de la zona de recollida Porta a Porta  tambÚ tÚ dret a un kit! CaldrÓ anar-lo a buscar a les oficines municipals de la Plaša de la Vila. TambÚ el proporcionaran a aquells usuaris que fan ˙s de la deixalleria amb regularitat. Aquesta campanya es mantindrÓ fins a finalitzaciˇ d’existŔncies dels kits!

kits plastic


Utilitza les bosses reutilitzables per a la fuita i la verdura, evitant les m˙ltiples bossetes de plÓstic que normalment fem servir. Al supermercat  o fruiteria,  si has de pesar-ho, pots posar l’adhesiu de paper a l’etiqueta de roba de les bosses. Com que transpira, pots guardar la fruita o la verdura directament a la nevera. A les botigues d’Arenys “amigues” de la compra sense plÓstic no tindrÓs cap problema per utilitzar-les.

Utilitza la carmanyola de plÓstic per comprar sense embalatge el peix, la carn, llegums o fruits secs, olives... evitarÓs les safates de plÓstic, el paper encerat, bossetes... que a mÚs, en el cas del peix, desprÚs a casa de seguida fan mala olor.  Recorda demanar que et tarin primer la carmanyola si l’han de pesar amb el contingut.

Publicat el 30 d'abril de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^