Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Les 5 tortugues que allibera el CRAM a Arenys

La tortuga Niki ha estat més de 2 anys en tractament i cures al CRAM des de l'octubre de 2016 quan va ser rescatada davant del port d'Arenys per diversos socis del Club Nàutic d'Arenys de Mar que eren a punt de començar una regata. En aquest procés de recuperació va caldre amputar-li una aleta, circumstància que no ha de ser un problema, segons els entesos, per poder seguir desenvolupant-se un cop alliberada.

La Niki ha estat la que més temps ha estat al CRAM. Les altres quatre companyes, tortugues babaues (Caretta caretta)  que s'alliberaran a la platja d'Arenys hi han estat el darrer any, algunes només unes setmanes des de que van ser pescades accidentalment i sense danys importants. Acompanyaran a la Niki, la Cristina II, la Kikka, la Yagui i la Conan. De totes elles us oferim una fitxa tècnica i una memòria del tractament i actuació que ha fet amb elles el CRAM.

La Niki torna a casa

Aquest diumenge, l´alliberament de la Niki i les altres tortugues del CRAM comptarà amb activitats i tallers educatius i de sensibilització a favor del medi ambient marí oberts a tota la població. A les 10 del matí començaran els tallers d'estampació de bosses i  pintar màscares. A les 11 es farà un simulacre de rescat d´una tortuga marina i  com actuar en cas de trobar una tortuga marina en dificultats. A migdia serà el moment d´alliberar les cinc tortugues marines.

D'aquesta manera des de l'Àrea de Medi Ambient, amb l'exemple dels danys a les tortugues i altres exemples de contaminació marina, es pretén visualitzar  l´impacte que suposa llençar residus al mar.

Si aneu a la platja  amb nens i voleu que entrin a la zona infantil durant l’alliberament, heu de demanar la polsera acreditativa (dels colors blau, vermell i verd). Les places són limitades a 300 nens i nenes entre 6 i 12 anys. Podeu recollir les polseres al punt d'informació a partir de les 10.00h.

Infografies: CRAM)

Publicat el 3 de maig de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^