Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Aprovades les Ordenances fiscals de 2020 sense increments i amb noves bonificacions
Millores de les bonificacions de l'IBI en favor de les famílies nombroses

oficina habitatgeEl Ple municipal, en sessió extraordinària ha aprovat les Ordenances fiscals de 2020. En línies generals hi ha una congelació dels tipus impositius dels impostos i de l´import de les taxes.  No pugen els serveis bàsics com l´aigua, el clavegueram o la recollida d'escombraries.

Respecte l'impost de Béns immobles (IBI) es fan unes millores de les bonificacions en favor de les famílies nombroses. Fins ara el límit per gaudir d´una bonificació d´un 25% era si el valor cadastral de l´habitatge era inferior a 75.000 euros, aquesta llinda puja a 90.000 euros per poder beneficiar a més famílies. Sumat a aquesta millora, per l´exercici 2020, les famílies nombroses que tinguin un membre de la unitat familiar amb diversitat funcional superior al 33%, aquesta bonificació arriba al 40%.

També es va fer una modificació referent a la plusvàlua quan es produeix en un canvi de titularitat d´un immoble per defunció  i passa a un membre de la família en primer grau. La bonificació s´incrementa en un 10% i à les noves ordenances serà d´un 60%.

El ple també va aprovar diversos retocs dels redactats dels textos d´algunes ordenances, en alguns casos per adequar-se a la normativa vigent.

L´ordre del dia també va incloure una modificació als preus públics de les places a residències geriàtriques per  equiparar el preu de les anomenades places privades a les places públiques. A partir d'ara, el grau de dependència serà el determinant de l´import del pagament en totes les places de la residencia geriàtrica municipal.

  • Veure la sessió íntegra del Ple (Youtube)
Publicat el 30 d'octubre de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^