Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Mesures davant la pandèmia de coronavirus
La Generalitat tanca tots els centres educatius de Catalunya. Això inclou escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional.

L'Ajuntament ha acordat aquest matí diverses mesures de contingència davant de la pandèmia de coronavirus, declarada ahir per la OMS. Aquestes accions van en concordança amb les dictades des de la Generalitat i que s'apliquen des d'avui respecte  esdeveniments de concurrència pública. 

Aquest migdia, la Generalitat ha decidit tancar tots els centres educatius de Catalunya a partir de demà. Això inclou escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional.

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha pres la decisió de  suspendre durant els propers dos dissabtes el Mercat setmanal a la Riera. També s'ha decidit suspendre l'activitat del gimnàs municipal per gent gran.

Malgrat que a dia d'avui no hi ha constància de cap cas d'infecció a Arenys de Mar s'han adoptat mesures preventives amb la prioritat de protegir a la nostra gent gran.  La Residència Geriàtrica municipal ha suspès les visites externes -excepte les urgents i amb mesures especials- i s'ha tancat el Centre de dia. L'Esplai de la Gent Gran. la Vocalia de jubilats i l'Aula d'Extensió Universitària suspenen tota la seva activitat.

Des d'avui s'apliquen diverses mesures decretades ahir  per la Generlitat:

 • Els esdeveniments esportius es faran a porta tancada, sense públic. Se n'exceptuen les activitats esportives de menors, que hi podran anar amb els familiars acompanyants.  
 • Se suspendran les activitats col·lectives superiors a 1.000 persones en espais oberts o en tancats.
 • De les activitats (esportives, culturals, de lleure, religioses...) de menys de 1.000 persones, en espais oberts o tancats, sols se'n podrà ocupar com a màxim una tercera part de l'aforament

Suspensió de totes les activitats que no siguin imprescindibles

D'acord al criteri de suspensió de les activitats que no siguin necessaries s'han ajornat diversos actes previstos de tipus culturals (hora del conte, presentació de llibres...). Els centres educatius han suspès les sortides previstes pels propers dies del seu alumnat però manenen l'activitat. S'ha suspès l'activitat de l'Agrupament Flos i Calcat per aquests propers dissabtes. La restricció d'aforament a un terç s'aplicarà als espectacles programats al Teatre Principal i Seràfics. 

Des de Serveis socials s'ha extremant les accions informatives i també algunes mesures específiques respecte a la Residència Geriàtrica. S'ha prohibit les visites de familiars, excepte en casos d'urgència. A totes les residències s'aplica un protocol restrictiu de visites i s'aplica un registre d'accés i signatura de declaració de contactes i responsabilitats.

Protegir la Gent gran.

Les entitats de l'Esplai i la Vocalia han suspès la seva activitat i cancelat les excursions que tenien previstes pels propers dies. l'Aula d'Extensió Universitària també ha suspès la seva activitat i la programació de conferències per les properes setmanes. També afecta a la gent gran la decisió de suspendre l'activitat de gimnàs municipal per gent gran. 

Les directrius principals de contingència són extremar l'higiene i la contenció i suspendre totes les activitats que no siguin necessàries que agrupin persones. En aquest sentit es deixa al criteri d'entitats i associacions manenir la seva activitat d'acord a les restriccions establertes.

Respecte a l'Oficina d'Atenció Ciutadana es recomana accedir-hi només per fer les gestions que siguin imprescindibles i inajornables i es recomana, en aquests moments encara més, fer-les telemàtiques.

No baixar la guardia i adoptar i mantenir  les mesures de prevenció.

Des de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, malgrat l'alerta evident, es vol transmetre un missatge de serenor i tranquil·litat. Totes aquestes mesures i restriccions s'apliquen immediatament. Recomanem a tothom que segueixi informat pels canals oficials. La situació anirà evolucionant i caldrà novés mesures i més informació. Tot el que sigui ajornable, ajornem-ho! I tot el que pugui posposar-se, posposem-ho!

Seguir tota la informació oficial i mantenir les mesures:

 • les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:
  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. 
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts. o Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda. 
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida. o Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció. 
 •  les persones que hagin viatjat recentment a una zona afectada, o hagin estat en contacte estret amb alguna persona infectada i, a més, tenen febre alta, o malestar general,  dificultat per respirar o tos, cal que es quedin a casa i contactin amb el 061 on valoraran el seu estat i els donaran les indicacions pertinents de com actuar. 

Més informació sanitària a través del Canal salut https://youtu.be/PGli_Y9G9UU

Publicat el 12 de març de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^