Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
#ServeisSocials d'#Arenys seguim #alteucostat
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial

Creix la demanda durant el #confinament 

A la Regidoria d'Acció Social, hem quadruplicat el nombre de trucades des de l'inici de l'Estat d'Alarma.Durant aquests mesos hem rebut entorn d'un miler de trucades per demanar informació, moltes de les quals han estat de nous usuaris que s'han vist afectat per les conseqüències laborals i econòmiques de la COVID-19.

Durant la fase 0 de confinament, com arreu del país, es va suspendre l'atenció presencial per evitar la propagació del contagi. Totes les trucades han rebut, però, acompanyament de les professionals de l'equip humà dels Serveis Socials que no hem parat la nostra activitat en cap moment.

Al marge d'ajuts per pagar subministraments, lloguers, també s'han atès directament o s'han fet derivacions coordinats amb les entitats del tercer sector com Càritas i Creu Roja, perquè aquestes famílies o persones puguin rebre aliments de primera necessitat.

S'ha fet acompanyament i pedagogia per vehicular ajudes provinents d'altres administracions supramunicipals com la Generalitat o el Govern Espanyol, ja sigui per habitatge, per pèrdua de feina, i s'ha tramitat ajudes que l'Ajuntament d'Arenys de Mar té en marxa per fer front a aquesta situació sobrevinguda.   

  

Fent xarxa 

Des de Serveis Socials, s'ha prioritzat també l'atenció a les persones de més de setanta-cinc anys, i treball de suport a les residències arenyenques. S'han fet moltes actuacions amb la col·laboració del grup de voluntariat arenyenc que ha col·laborat en totes les accions que han sigut necessàries (portar aliments a domicili, anar a farmàcies, proveir de materials de protecció als equips humans de les residències...) . Així mateix, des de la regidoria hem treballat conjuntament amb l'àrea de Promoció Econòmica, sobretot per derivar aquelles persones que s'han vist afectats per pèrdua de feina o ERTOs, com també amb la nostra Policia Local i els Mossos quan ha sigut necessari.

S'han pres també mesures d'ampliació del servei de SAD (Servei d'Atenció Domiciliària) i teleassistència per tal de poder garantir el benestar de les persones dependents usuàries d'aquests serveis. Així mateix, s'ha gestionat el trasllat de persones sense sostre de la nostra vila als espais habilitats durant el confinament.

Cal posar en relleu també que al marge del perfil dels usuaris que s'atenen normalment, se n'han incorporat de nous: persones joves, parelles amb fills petits que han perdut la feina, o persones arenyenques que viuen soles, com també persones amb situacions irregulars. 

Seguim #alteucostat

Al llarg d'aquestes setmanes hem garantit també els serveis d'acompanyament emocional de persones que han tingut pèrdues o situacions molt complicades al llarg del confinament. No només hi ha intervingut el psicòleg (de l'equip), sinó que també s'ha fet amb xarxa amb voluntariat professional del tema, del grup d'Ajut COVID-19 Arenys.

Ara, amb les mesures de seguretat i protecció adequades, estem ja preparats i disponibles també, per fer atenció presencial quan calgui.

És molt important demanar cita prèvia per tal que l'equip humà de Serveis Socials ens posem en contacte amb vosaltres, i seguir amb l'acompanyament que calgui en cada cas. (atenció primerenca, sol·licitud d'ajuts o de serveis dependència....)

Ho podeu fer al telèfon 937922264 de 9 h a 14 h.

Campanya amb el CCMaresme

Els Serveis Socials d'Arenys, conjuntament amb els dels municipis de la comarca i el Consell Comarcal del Maresme hem elaborat una campanya informativa al carrer, dirigida als vilatans per vetllar pel benestar dels infants, adolescents i gent gran durant aquest període de confinament, amb l'objectiu de prevenir i detectar possibles situacions de risc. El telèfon dels nostres SS sempre segueix sent la referència: 937922264 o els telèfons d'ajuda a infants i adolescents 116 111

Cartell campanya gent gran 

Cartell campanya nens i nenes petits

Cartell campanya adolescents 

Aviat, dels mòduls de Can Nadal, al Xifré per atendre en millors condicions.

El regidor d'Acció Socials, Josep Antoni López, ha fet públic al ple d'aquest mes de maig, l'imminent trasllat de part dels equips humans a la segona planta de l'edifici Xifré, a l'espai del viver d'empreses, on es podrà treballar amb dignitat, després de la provisionalitat de tants anys als mòduls de Can Nadal.

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 29 de maig de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^