Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
#fase2 a les Platges d'Arenys (mesures i restriccions)

PLatja del CavaióAquest dilluns, 8 de juny, Arenys de Mar entra a l'anomenada FASE2  de la transició cap una nova normalitat on s'anuncia que ja es pot fer un ús de les platges.  Les platges ja s'han preparat però l'inici de la temporada de bany començarà amb un seguit de mesures i algunes restriccions d'acord a les normatives per contenir l'expansió i el contagi de la Covid-19.  

Entre aquestes mesures hi haurà la restricció de l'accés de vehicles a la Platja del Cavaió, la més extensa d'Arenys, una mesura que es prendrà per poder controlar el seu aforament. Aquest control serà en dies de màxima afluència. No es farà aquesta restricció als aparcaments d'accés de les platges de la Musclera o la Picòrdia que tenen un aparcament limitat. 

Fins ara només s'hi podia accedir per fer esport però ara es pot accedir també per oci, sigui per prendre el sol o per banyar-se. Cal respectar les distàncies de seguretat exigides (2 metres) i també que les agrupacions de persones no superin el nombre de 15. Per reforçar aquesta informació s'han editat uns cartells que es posaran a la platja per recordar les mesures. Hi haurà una vigilància continuada a la sorra per demanar que es respectin les normatives establertes.

Mesures FASE 2Mesures FASE 2Mesures FASE 2

A la platja del Cavaió s'han incrementat els espais de naturalització de flora i fauna, respectant les aportacions de restes vegetals que va fer el temporal Glòria. S'han delimitat els espais i es demana respecte per facilitar la recuperació d'aquests habitats.
Mesures protecció zona naturalitzada

Els banyistes poden anar a la platja dins de la mateixa regió sanitària i cal que es respecti la distància mínima interpersonal de 2 metres i en grups de màxim 15 persones si no hi conviuen, si hi conviuen no hi ha límit. Es poden utilitzar les dutxes, els rentapeus a l'aire lliure, els lavabos i vestuaris i altres serveis públics similars amb una ocupació màxima d'una persona.

A continuació es resolen alguns dubtes que poden sorgir en relació a l'ús de les platges d'Arenys durant aquesta fase. S'han pres com a referència diversa documentació del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), de la Generalitat de Catalunya i del Ministerio de Sanidad.

 • Quines són les platges d'Arenys de Mar?
  Arenys de Mar té tres platges principals, de ponent a llevant són: platja de la Musclera, platja de la Picòrdia o primera platja, i platja del Cavaió o tercera platja. Actualment, ha desaparegut pràcticament la platja de les Roques d'en Lluc.
  Aquestes platges configuren el principal espai natural de proximitat de la vila.
  Cal destacar que les platges del Cavaió i de la Picòrdia tenen camins a la part posterior de la platja i també a tocar de les desembocadures de rials i rieres, aptes per al passeig o per fer-hi esport (córrer, anar en bici). També la Musclera disposa d´un camí i passeig a la part del rera-platja.
 • Estan obertes les platges d'Arenys?
  Sí, les platges d'Arenys de Mar estan obertes. Amb les limitacions d'ús, horaris i mesures de seguretat que es detallen a les següents preguntes.

  Els ajuntaments poden limitar l'accés a les platges (que sempre serà gratuït), el temps de permanència i l'accés als aparcaments.  L'aforament de les platges es calcula a partir de la vora del mar, es descompten sis metres i s'assignen 4 m2 per cada banyista.

  Poden obrir els negocis d'hostaleria i restauració a les platges (terrasses incloses), així com els negocis de motos aquàtiques, hidropedals i similars. Cal que compleixin les normes de seguretat per a la restauració i l'hostaleria, els primers, i per al comerç minorista, els segons.

 • Puc pescar a les platges d'Arenys?
  L'horari de pesca a Arenys és de 22h a 08h en el període comprés entre el 15 de maig i el 15 de setembre, llevat dels concursos o de les activitats degudament autoritzades.

  L’activitat de pesca esportiva i recreativa als trams del litoral d’Arenys de Mar està prohibida a tot el camí de Mar, a l’espigó de la Musclera i als espigons del Port. Només es permet a trams concrets de les platges de la Musclera, de la Picòrdia i del Cavaió.

  S’ha de disposar de l’autorització corresponent de la Direcció General de Pesca i d’Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya.

  La pesca esportiva i recreativa ja ha estat permesa durant la fase 1 del desconfinament, sempre i quan es compleixin les següents condicions:
  • S’ha de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persona i persona i també les mesures higièniques i de prevenció que determini les administracions sanitàries:

   o     Quan no sigui possible el manteniment de la distància de seguretat establerta (2 metres entre persona i persona), serà obligatori l’ús de la mascareta.

   o     No es compartiran utensilis de pesca ni utillatge de menjar o beguda.

   o     S’haurà de netejar i desinfectar el vestuari després del seu ús d’acord amb allò que preveu la normativa sanitària.

   o     S’hauran de netejar i desinfectar els utensilis de pesca que s’hagin emprat.

 • Puc banyar-me a les platges d'Arenys?
  A la fase 2 sí que estarà permès el bany a mar, que serà la fase 2.
 • Puc fer servir el cotxe, la furgoneta, la moto o qualsevol altra vehicle per desplaçar-me fins a les platges d'Arenys?
  Sí, però només dins de la mateixa regió sanitària. 
Informació relacionada
Dimarts, 13 de desembre de 2022
a càrrec d'Enric Benavent Vallès, professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull
Diumenge, 9 de maig de 2021
Recollida de residus
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 7 de juny de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^