Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Comença el termini per a sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital

Aquest dilluns, 15 de juny, comença el termini per a sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital.

Com accedir-hi: Seu electrònica de la Seguretat Social

Comproveu si us podeu beneficiar d’aquesta prestació i de la seva quantia, a través del Simulador de l’Ingrés Mínim Vital.

Telèfon d'informació: 900 20 22 22

Guia informativa 

També podeu consultar els requisits i més informació i accedir al tràmit a través d'aquest enllaç de la Generalitat de Catalunya    
 
 

El Govern espanyol va aprovar la setmana passada l'ingrés mínim vital, una renda mínima per ajudar les famílies sense recursos, en situació de pobresa extrema. Està pensada per ajudar aquelles persones amb un nivell d'ingressos inferior a la renda garantida anual.

Els requisits que s'han de complir per poder sol·licitar-la són els següents:

  • Tenir entre 23 i 65 anys, excepte que es tinguin menors a càrrec, i acreditar residència legal i efectiva a Espanya de forma ininterrompuda durant almenys un any abans de la sol·licitud.

    Podran accedir a la renda mínima les persones que a la seva declaració de la renda de 2019 acreditin no arribar a la Renda Mínima Garantida. No obstant això, aquelles que hagin vist caure els seus ingressos més d'un 50 per cent en 2020, la podran sol·licitar aportant una declaració responsable.
  • La quantia de l'ingrés mínim vital se situarà entre els 462 i els 1.015 euros per llar, una quantia que dependrà de si es tenen persones grans i/o fills a càrrec i dels ingressos declarats el 2019. Així, l'ajuda contempla la possibilitat d'augmentar 139 euros per cada convivent, així com un suplement de 100 euros l'any per a les famílies monoparentals.

Simulador de l'Ingrés Mínim Vital

El ministeri d'Inclusió ha posat en marxa un simulador perquè tothom qui ho vulgui pugui saber si pot demanar aquesta ajuda. Només s'ha de respondre un seguit de preguntes per saber si es té dret a demanar-la o no i, aproximadament, de quina quantitat seria l'ajuda.
Comprovi si pot beneficiar-se d'aquesta prestació i la seva quantia a través del Simulador de l'Ingrés Mínim Vital.


Tramitació Ingrés Mínim Vital

L'ingrés mínim vital ha entrat en vigor l'1 de juny, però no es podrà sol·licitar fins al 15 de juny 2020. Els qui demanin l'ajuda entre el 15 de juny i el 14 de setembre cobraran prenent com a referència el primer dia de funcionament. Els qui la demanin més tard, cobraran al mes següent.

Es podrà demanar a partir del 15 de juny a través de la Seu electrònica i del registre electrònic de la Seguretat Social. La Seguretat Social facilita la presentació d'escrits, sol·licituds i comunicacions mitjançant la seva Seu Electrònica sense requerir un mitjà electrònic d'autenticació.

Telèfon d'informació: 900 20 22 22

Publicat el 15 de juny de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^