Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'accés a les Platges d'Arenys (mesures i restriccions)

La Fase de represa o l'estadi de la Nova normalitat estableix un seguit de mesures i normes per fer un ús de les platges.  Les platges ja s'han preparat pel bany però l'inici de la temporada  va acompanyat d'un seguit de mesures, i algunes restriccions, d'acord a les normatives per contenir l'expansió i el contagi de la Covid-19.  

Cal respectar les distàncies de seguretat exigides (2 metres). Es poden utilitzar les dutxes, els rentapeus a l'aire lliure, els lavabos i vestuaris i altres serveis públics similars amb una ocupació màxima d'una persona.

Entre aquestes mesures hi ha la vigilància dels aforaments que es podrà fer sobre l'accés de vehicles  a les zones d'aparcament o persones a l'espai de sorra.

 Per reforçar aquesta informació s'han editat uns cartells que s'han distribuït a les platges per recordar les mesures. Hi haurà una vigilància continuada a la sorra per demanar que es respectin les normatives establertes.

Mesures FASE 2
Mesures FASE 2
Mesures FASE 2

A la platja del Cavaió s'han incrementat els espais de naturalització de flora i fauna, respectant les aportacions de restes vegetals que va fer el temporal Glòria.  S'han delimitat els espais i es demana respecte per facilitar la recuperació d'aquests habitats.
Mesures protecció zona naturalitzada

  • Quines són les platges d'Arenys de Mar?
    Arenys de Mar té tres platges principals, de ponent a llevant són: platja de la Musclera, platja de la Picòrdia o primera platja, i platja del Cavaió o tercera platja. Actualment, ha desaparegut pràcticament la platja de les Roques d'en Lluc.
    Aquestes platges configuren el principal espai natural de proximitat de la vila.
    Cal destacar que les platges del Cavaió i de la Picòrdia tenen camins a la part posterior de la platja i també a tocar de les desembocadures de rials i rieres, aptes per al passeig o per fer-hi esport (córrer, anar en bici). També la Musclera disposa d´un camí i passeig a la part del rera-platja.
  • Estan obertes les platges d'Arenys?
    Sí, les platges d'Arenys de Mar estan obertes. Amb les limitacions d'ús, horaris i mesures de seguretat que es detallen a les següents preguntes.

    Els ajuntaments poden limitar l'accés a les platges (que sempre serà gratuït), el temps de permanència i l'accés als aparcaments. Poden obrir els negocis d'hostaleria i restauració a les platges (terrasses incloses), així com els negocis de motos aquàtiques, hidropedals i similars. Cal que compleixin les normes de seguretat per a la restauració i l'hostaleria, els primers, i per al comerç minorista, els segons.

  • Es pot pescar a les platges d'Arenys?
    L'horari de pesca a Arenys és de 20h a 08h en el període comprés entre el 15 de maig i el 15 de setembre, llevat dels concursos o de les activitats degudament autoritzades.

    L’activitat de pesca esportiva i recreativa als trams del litoral d’Arenys de Mar està prohibida a tot el camí de Mar, a l’espigó de la Musclera i als espigons del Port. Només es permet a trams concrets de les platges de la Musclera, de la Picòrdia i del Cavaió.

    S’ha de disposar de l’autorització corresponent de la Direcció General de Pesca i d’Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya.

    La pesca esportiva i recreativa ja ha estat permesa durant la fase 1 del desconfinament, sempre i quan es compleixin les següents condicions:
    • S’ha de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persona i persona i també les mesures higièniques i de prevenció que determini les administracions sanitàries:

      o     Quan no sigui possible el manteniment de la distància de seguretat establerta (2 metres entre persona i persona), serà obligatori l’ús de la mascareta.

      o     No es compartiran utensilis de pesca ni utillatge de menjar o beguda.

      o     S’haurà de netejar i desinfectar el vestuari després del seu ús d’acord amb allò que preveu la normativa sanitària.

      o     S’hauran de netejar i desinfectar els utensilis de pesca que s’hagin emprat.

Informació relacionada
Dimarts, 13 de desembre de 2022
a càrrec d'Enric Benavent Vallès, professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull
Diumenge, 9 de maig de 2021
Recollida de residus
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 26 de juny de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^