Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Alerta per les restriccions metropolitanes per la Covid-19

Nit del comerç anuladaLa Generalitat ha ampliat a Barcelona i 12 municipis de la primera corona metropolitana les mesures de retrocés en la desescalada que ja havia aplicat a uns veïnats de l'Hospitalet de Llobregat. Arenys de Mar i el Maresme no són afectats per aquesta situació però és ben present que la proximitat pugui fer variar les condicions actuals del procés de retorn a la nova normalitat.

A Arenys de Mar no es detecta cap nou positiu des de fa sis setmanes i, malgrat la preocupació, la situació sanitària és tranquil·la. La Generalitat ha reconegut, aquest migdia, que hi ha transmissió comunitària i per aquest motiu acorda restriccions a Barcelona i rodalia, el Segria i la Noguera per un període de 15 dies.

Nit del comerç ajornada

L'organització de la Nit del Comerç, que promou la UBICA, ha decidit ajornar l'activitat prevista per aquesta tarda per una data futura que la situació sanitària per la Covid-19 estigui més normalitzada.

El Govern recomana no sortir de casa i tanca cinemes, teatres i locals d'oci nocturn. Limita l'aforament interior de bars i restaurants al 50% i prohibeix les trobades de més de 10 persones. Queden prohibides les visites a residències de gent gran i s´incrementaran les mesures d´higiene als locals comercials i la idea bàsica és que la ciutadania es quedi a casa i només en surti per anar a treballar o comprar béns i serveis bàsics.

Preocupació per les segones residències i la mobilitat laboral

Des de la Generalitat s'ha demanat a les persones residents a l'àrea afectada que, aquest cap de setmana, no es traslladin a les seves segones resdències.

L'alt  nombre de segona residència al Maresme  és un element de preopcupació de totes les autoritats municipals. La proximitat i la mobilitat de tipus laboral que interconnecta cada dia la comarca amb Barcelona també es motiu de preocupació. En el cas del servei de Rodalies, la línia R1, travesa tota la comarca fins al nucli de la zona metropolitana. Rodalies ja realitza els manteniments necessàris però cal incrementar la higiene i precaució durant els trajectes.

Mesures coronaviris juliol bcn

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 17 de juliol de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^