Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
'Radars, més que mai!' pel bon veïnatge

radars 2020La regidoria de Gent Gran inicia una campanya per difondre l'activitat del projecte Radars i d'una manera específica impulsar el seu objectiu principal de detecció de situacions de soldedat i necessitat d'ajuda de persones de més de 75 anys. 

L'objectiu principal d'aquest projecte és la prevenció del risc d´aïllament i exclusió social de la gent gran de lla vila a partir d'accions de supost, acompanyament i vinculació d'aquestes persones amb els seus entorns.

Radars s'arcticula com una xarxa de prevenció i d'acció comunitària en la que participen veïns i veïnes, comerciants, persones voluntàries i entitats i serveis vinculats a Arenys de Mar, on cada un fa el seu paper per vetllar per les nostres persones grans del municipi.

Actualment hi ha 46 persones detectades i incrites com usuaris i usuàries de Radars. Són persones més grans de 75 anys que viuen soles, o bé acompanyades d´altres persones de més de 65 anys. Aquest és el perfil que el projecte vol donar suport per pal·liar casos de solitud no volguda.

Durant el confinament per la Covid-19 la tècnica responsable del projecte ha estat treballant vinculada a l'equip de voluntariat i l'activitat que ha realitzat. S'ha mantingut el contacte amb les persones que segueixen a través de suport telefònic.

Aquesta mateixa tècnica també és responsable i es fa carrec de la dinamització de voluntaris que assumeixen l’acció d’acompanyament. Setmanalment els voluntaris conjuntament amb la tècnica,  preparem propostes per tal de fer l’acompanyament més amè: recull de consells entre usuaris, proposta de cançó del records, lectura de poesia i relat curt, passa-temps de memorització de refranys, etc. Totes aquestes propostes es segueixen  portant actualment.

La campanya de difusió del projecte també ho és d'incorporació de nou voluntariat per poder fer les tasques de seguiment. Arran de la Covid-19 aquesta xarxa de voluntaris ha vist retallada la seva activitat pel fet que moltes de les persones eren d'edats considerades dins els col·lectius de risc i  per tant no va poder realitzar la seva activitat.

Publicat el 28 de juliol de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^