Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Frenem la Covid-19 #CovidSpoiler

Frenem la Covid #CovidSpoiler#CovidSpoilerL'augment detectat de contagis entre els joves ha motiivat la campanya #CovidSpoiler del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya que porta a terme  la Creu Roja amb l’objectiu de conscienciar els joves  sobre les mesures de prevenció de la COVID-19 en horari d’oci nocturn.

Aquesta campanya, ha desplegat un miler de joves entre voluntaris i treballadors de Creu Roja per dur a terme aquesta acció de sensibilització entre els joves d’arreu de Catalunya en els punts de trobada d’oci nocturn, fent especial incidència en les conductes de risc que adopten quan no utilitzen correctament la mascareta, quan no es respecta la distància de seguretat i quan no es fa una bona higiene de mans. També es desenvolupa una intensa campanya informativa de suport a través de les xarxes socials.

Els joves sensibilitzadors estan a peu de carrer, a les zones costaneres de 38 municipis catalans.. A la zona d’actuació de Creu Roja Maresme Centre, s’està duent a terme a Arenys de Mar i Canet de Mar. L’equip tècnic composat per dur a terme la campanya, son 4 persones anomenades agents de promoció comunitària per la salut. El seu inici va ser la primera setmana d’agost i té previst finalitzar el 15 de setembre. Els agents de promoció comunitària per la salut, estan de dimarts a diumenge en horari de 20h a 1h en els punts detectats on els joves es reuneixen.

Inicialment es va dur a terme una detecció dels llocs on els joves es reuneixen, amb coordinació amb la Policia local i la regidoria d'Infància i Joventut. Un cop detectats els llocs on realitzar l’activitat, les seves funcions consisteixen, a través d’activitats dinamitzades atractives pels joves, a sensibilitzar i donar informació sobre l’efectivitat de la distancia de seguretat, l’ús correcte de la mascareta i el rentat de mans. També s'han distribuït mascaretes als qui no en portaven i han respost positivament a l'acció dels informadors..

Participar a la campanya

Un punt fort d’aquest projecte es l’espai que han trobat els joves per transmetre les seves inquietuds respecte a la pandèmia, les vivències i la seva opinió sobre les mesures que han aplicat per fer front a la covid19.

Si ets major d’edat i estàs interessat/da en participar en aquesta campanya per tallar la cadena de contagis entre el jovent, contacta a través de les xarxes socials de “Creu Roja Maresme Centre” o trucant al 678 40 43 12.

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 27 d'agost de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^