Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Teresa Verdura serà la nova Defensora de la ciutadania

Teresa VerduraL'alcaldessa Annabel Moreno proposarà al proper Ple municipal que Teresa Verdura sigui nomenada Defensora de la ciutadania d'Arenys de Mar. Les converses per a trobar una persona per assumir les tasques de Síndic de greuges municipal han donat fruit amb el vistiplau de l'arenyenca Teresa Verdura. Aquest matí, l'alcaldessa ho ha comunicat als portaveus dels grups de l'oposició, que han respost favorablement a la proposta.

Teresa Verdura (Arenys de Mar, 1954), actualment, és jubilada i ha estat infermera en cures intensives a la seva vida laboral. També ha estat docent, professora titular al Campus de Ciències de la Salut de Bellvitge de la Universitat de Barcelona. Teresa Verdura és llicenciada Comunicació Audiovisual i Multimèdia per la Universitat de Barcelona. 

Activista cultural i social, va ser presidenta de l'associació Dones per la Igualtat. En l'àmbit cultural ha estat actriu i dirigit teatre. Va ser presidenta de la Societat Coral l'Esperança i va recollir la distinció de la Creu de Sant Jordi quan l'entitat va celebrar els seus 150 anys.

El paper i l'activitat de la Defensora de la Ciutadania

El càrrec de Defensora de la ciutadania es va crear l'any 2007 com una fórmula més de promoció de mecanismes de democràcia participativa a la vila, així com un mecanisme de control de l'activitat de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. A través d'aquesta figura s'impulsa un apropament de la ciutadania a l'administració, amb l'objectiu de la millora global del sistema administratiu i una eficaç prestació dels serveis públics.

El càrrec té una durada de cinc anys. Qualsevol persona física o jurídica que tingui alguna queixa respecte a l'Administració municipal es pot dirigir a la Defensora de la ciutadania, encara que no estigui empadronat al municipi. Les peticions es presenten per la persona interessada i mitjançant un escrit raonat, al qual s'acompanyaran els documents que s'estimi adients per acreditar-la.

Totes les actuacions de la Defensora són gratuïtes per a la persona interessada, i no és necessària l'assistència d'advocat ni de procurador. No s'admeten les queixes anònimes, aquelles en les quals s'adverteixi mala fe o en les que manqui fonamentació.

La figura de Defensora de la Ciutadania s'articula a partir d'aquest reglament que va aprovar el Ple municipal. Manel Pou i Escolan ha estat la persona que ha exercit durant més de deu anys aquesta responsabilitat.

Publicat el 4 de setembre de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^