Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Teresa Verdura és la nova Defensora de la ciutadania d'Arenys de Mar

Defensora de la CiutadaniaDefensora de la CiutadaniaEl Ple municipal, en la sessió ordinària telemàtica d'ahir, va aprovar per unanimitat el nomenament de Teresa Verdura i Anglada com a Defensora de la ciutadania d'Arenys de Mar.

Aquest matí la nova Defensora de la ciutadania s'ha reunit a la Casa de la Vila  amb l'alcaldessa Annabel Moreno i també ha visitat l'Oficina d'Atenció Ciutadana on ha conversat amb les  persones que conformen el servei. L'equip  de l'OAC li ha expressat la seva felicitació per haver assumit el càrrec i també la demanda que hi ha de la ciutadania d'accedir a la seva empara.

Totes les forces polítiques municipals van intervenir al ple d'ahir per celebrar el nomenament (veure vídeo) i també van agrair la tasca realitzada per Manel Pou. Verdura agafa el relleu de Manel Pou que durant dos mandats ha estat  al capdavant d'aquesta responsabilitat des de la seva creació l'any 2007. 

El perfil de la nova Defensora

Teresa Verdura i Anglada (Arenys de Mar, 1954), actualment, és jubilada i ha estat infermera en cures intensives a la seva vida laboral. També ha estat docent, professora titular al Campus de Ciències de la Salut de Bellvitge de la Universitat de Barcelona. Teresa Verdura és llicenciada Comunicació Audiovisual i Multimèdia per la Universitat de Barcelona. 

Activista cultural i social, va ser presidenta de l'associació Dones per la Igualtat. En l'àmbit cultural ha estat actriu i dirigit teatre. Va ser presidenta de la Societat Coral l'Esperança i va recollir la distinció de la Creu de Sant Jordi quan l'entitat va celebrar els seus 150 anys.

El paper i l'activitat de la Defensora de la Ciutadania

El càrrec de Defensora de la ciutadania es va crear l'any 2007 com una fórmula més de promoció de mecanismes de democràcia participativa a la vila, així com un mecanisme de control de l'activitat de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. A través d'aquesta figura s'impulsa un apropament de la ciutadania a l'administració, amb l'objectiu de la millora global del sistema administratiu i una eficaç prestació dels serveis públics.

El càrrec té una durada de cinc anys. Qualsevol persona física o jurídica que tingui alguna queixa respecte a l'Administració municipal es pot dirigir a la Defensora de la ciutadania, encara que no estigui empadronat al municipi. Les peticions es presenten per la persona interessada i mitjançant un escrit raonat, al qual s'acompanyaran els documents que s'estimi adients per acreditar-la.

Totes les actuacions de la Defensora són gratuïtes per a la persona interessada, i no és necessària l'assistència d'advocat ni de procurador. No s'admeten les queixes anònimes, aquelles en les quals s'adverteixi mala fe o en les que manqui fonamentació.

La figura de Defensora de la Ciutadania s'articula a partir d'aquest reglament que va aprovar el Ple municipal.  Els propers dies la Defensora farà públic els horaris i canals d'atenció al públic per relaitzar i atendre les seves tasques.

Publicat el 25 de setembre de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^