Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Presentació del projecte PONT+18 i el documental "Moha, tancant el cercle"

El Centre Estela Nova i l'Ajuntament d'Arenys posen en marxa el projecte "Pont+18" per donar cobertura residencial i noves oportunitats als joves migrats sols quan arriben als 18 anys i deixen la tutela pública i queden en una situació administrativa que no sempre els permet disposar de llar, ni accés al món laboral. El projecte PONT+18 es presenta en públic a través d'un format audiovisual on intervenen l'alcaldessa d'Arenys, Annabel Moreno,  la directora del Center Estela Nova Reme Rubio, i l'Andy Galindo, que ha estat mentora d'un dels nois acollit al centre arenyenc.

A continuació de la presentació del projecte es pot veure un reportatge sobre en Moha Jarraoui, un jove que va migrar sol i que va arribar a Arenys de Mar l'estiu de 2018. Aquest reportatge és un treball elaborat per Josep Bayo i produït per Ràdio Arenys.

Construïnt el  Pont+18

El projecte dona  un paper destacat  a la participació activa dels mentors, veïns i veïnes d'Arenys de Mar, que ja han participat en el Programa pilot de mentoria engegat per la Generalitat de la Catalunya.

El programa "Pont+18" proposa trobar famílies acollidores pels joves que ja han d'abandonar el centre arenyenc i fer possible que amb un entorn acompanyat i mesos de convivència puguin fer amb garanties d'èxit la seva emancipació. Un dels reptes és evitar les situacions de sensellarisme i exclusió social que s'estan detectant en casos dels menors que han estat tutelats i queden sense suport al passar a ser adults.

La finalitat del projecte és generar una xarxa residencial alternativa per a joves extutelats generant espais de solidaritat ciutadana i integració social. S'espera que un cop finalitzada l'estada Pont+18, gràcies al marc de seguretat ofert - l'estabilitat d'una llar i d'un entorn acollidor i sensible a les seves necessitats- i l'acompanyament professional ofert, el jove hagi generat una xarxa vincular més extensa, tant amb serveis de l'administració com entitats o associacions ciutadanes, i en l'àmbit informal, coneixent el territori i generant vincles relacionals amb la població autòctona.

Durant aquest temps el noi a més haurà augmentat les seves competències lingüístiques i generar recursos propis de sosteniment econòmic - amb la cerca activa de feina i/o la tramitació d'altres ajuts econòmics.

El projecte s'inicia amb una primera fase de divulgació dels seus objectius i la cerca d'unitats acollidores, persones o famílies que vulguin implicar-se en aquesta opció. El contacte de referència és a través del correu electrònic alcaldia@arenysdemar.cat

Publicat el 3 de novembre de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^