Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'OMIC. Com presentar les reclamacions de consum en temps de confinament

La Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) segueix  operativa al  cent per cent durant aquests dies tant complicats. Des del primer Decret d’Estat d’Alarma l’OMIC de Arenys de Mar ha estat al costat del ciutadà. Malgrat les dificultats hem estat atenent totes les consultes dels consumidors i resolent totes les reclamacions plantejades. 

Actualment l’OMIC ofereix el servei de manera presencial. Les visites es programen igualment trucant al 937922264. Es donen cites cada 30 minuts, de manera que l’assessor jurídic de la OMIC pot atendre igualment a tots els usuaris durant tot aquest temps. Fins i tot si en algun moment es decidís que el servei s’ha de prestar només per telèfon està previst implementar un sistema que permeti atendre les consultes per mitjans telemàtics. D’aquesta manera el servei no es veurà afectat per possibles confinaments i el ciutadà de Arenys de Mar serà atès puntualment i amb la mateix a qualitat del servei.

Per altre banda, us recordem que per poder engegar els tràmits d’una reclamació cal presentar sempre una instància davant de l’Ajuntament. Fins i tot quan no sigui necessària la consulta prèvia a l’assessor jurídic. E

s pot presentar de manera presencial, però  per agilitzar aquest tràmit, els usuaris també poden presentar la reclamació de manera electrònica visitant a l’adreça del portal web de l’Ajuntament.

Per fer-ho els hi caldrà la signatura electrònica. Però si bé és cert que no tothom té un certificat digital instal·lat en el seu ordinador per signar electrònicament, us recordem que també hi la possibilitat d’aconseguir la signatura electrònica mitjançant l’idCAT Mòbil de la Generalitat de Catalunya. Aquest és un mecanisme d’identificació i signatura electrònica en què s'envia una contrasenya d'un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res). Per obtenir un idCAT Mòbil, cal complir els requisits següents: Ser major de 16 anys, acreditar la vostra identitat amb el número i la data de caducitat del DNI, la data de naixement i el codi de barres de la Targeta Sanitària Individual (TSI) que lliura el CatSalut, i indicar el vostre número de telèfon mòbil, per identificar-vos i rebre avisos així com el correu electrònic. Finalment caldrà informar la contrasenya d'un sol ús que rebreu al mòbil per finalitzar l'alta.

En definitiva, la OMIC segueix al costat del ciutadà i ho seguirà fent en tot moment.

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 7 de novembre de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^