Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament pateix un atac informàtic que afecta al seu treball intern i l'atenció ciutadana
Se suspenen els terminis per la tramitació administrativa municipal fins que es resolgui la situació

TECLAT CAMBRILSL´Ajuntament d'Arenys ha patit, aquest dilluns, un atac informàtic que ha deixat inoperatiu el servidor principal del qual depèn el funcionament del conjunt de punts de treball i també les comunicacions municipals.

L'atac informàtic ha estat visible a primera hora del matí de dilluns, en incorporar-se a la feina el personal de l'Oficina d'Atenció Ciutadana que durant el matí ja ha hagut de reprogramar algunes de les cites que tenia perquè no  podia accedir a alguns dels serveis que havia d'atendre.

Tot seguit del bloqueig  informàtic s'ha rebut una petició econòmica  de rescat per normalitzar la situació. L'equip del Departament d´informàtica del consistori està treballant per restablir la normalitat a partir dels recursos propis i els sistemes de còpies disponibles i que es fan de forma recurrent.

La situació afecta els servidors centrals, ubicats a la Casa de la Vila. Altres serveis que són en allotjaments externs segueixen funcionant sense problemes, com és el cas del web municipal, la seu electrònica i l'espai de Govern Obert i Transparència. També han quedat protegits d'aquest atac els serveis externs de suport als serveis municipals allotjats en serveis de la Diputació de Barcelona o altres empreses externes.

El correu electrònic municipal ja és operatiu i pot seguir atenent entrades, encara que no en tots els casos hi ha la certesa que pugui cert atès, immediatament, per la persona que el rep. Recomanem fer servir les adreces més genèriques dels departament que les personals de treballadors municipals.

Se suspenen els terminis per la tramitació administrativa municipal 

L'alcaldessa Annabel Morenp ha signat un decret pel que se suspenen els terminis per la tramitació administrativa municipal fins que se solucioni la situació provocada pel bloqueig informàtic.

El procés de restauració del sistema té certa complexitat atès que hi ha la certesa que l'atac s'ha pogut estendre a tota la xarxa corporativa i els elements que s'han introduït i provocat el bloqueig poden estar allotjats al més d'un centenar de punts de treball i des d'aquests ordinadors poden tornar a replicar l'atac.

Segons un informe sobre tendències de ciberseguretat publicat pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), els ciberatacs de programari de segrest contra administracions públiques són cada vegada més freqüents i s´han convertit en una de les principals ciberamenaces del món.

Decret Alcaldia:

Fitxer Acrobat-PDF de (60.84kB)

Fitxer: decret_ciberatac.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 60.84 kB

Publicat el 4 de gener de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^