Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NOT═CIES
Preparatius electorals pel 14F amb totes les mesures de prevenciˇ per la Covid-19

Reunio elecccions 14FLa convocat˛ria de les eleccions al Parlament de Catalunya per aquest 14 de febrer exigirÓ tot un seguit de canvis organitzatius per garantir un conjunt de mesures de seguretat relacionades amb la Covid-19. Per poder aplicar aquestes mesures s'han habilitat nous espais electorals que permeti garantir les distÓncies entre els membres de les meses i que hi hagi recorreguts independents, amb entrades i sortides diferenciades, als colĚlegis electorals.

Aquest matÝ diferents equips municipals de Secretaria, Serveis municipals i EmergŔncies s'han reunit per concretar tots els aspectes per garantir la correcta celebraciˇ de la jornada electoral. Carles PÚrez, responsable municipal de riscos laborals, Ús el responsable "covid-19 de l'administraciˇ local" pel compliment del protocol sanitari que exigeix que hi hagi un conjunt de persones a les seus electorals vetllant pel respecte de totes les mesures. 

La convocat˛ria electoral ha establert la creaciˇ de l'Oficina de seguretat sanitÓria que estableix directrius i farÓ el seguiment dels dispositius de seguretat, posarÓ materials a disposiciˇ dels ajuntaments i resoldrÓ consultes. Entre d'altres mesures s'estableix que cada colĚlegi electoral tingui un responsable de seguretat sanitÓria que garantirÓ el compliment de totes les mesures establertes.

Nous espais electorals a les escoles Joan Margall i Sinera i reordenaciˇ de les meses

Per poder garantir les mesures, sobretot les distÓncies i passos, s'ha proposat la reorganitzaciˇ d'espais que farÓ que hi hagi menys meses a la sala polivalent del Centre Cultural i que s'obrin espais a la sala de psicomotricitat  i vestÝbul de l'escola Joan Maragall i al gimnÓs de l'escola Sinera. TambÚ hi haurÓ menys taules a la Biblioteca i no s'obrirÓ el colĚlegi que se situa a l'OAC, a la Plaša de la Vila.

El cens total Ús de persones convocades a votar Ús d'11787  i la distribuciˇ de les meses, districtes i seccions queda de la segŘent manera:

Cens 14 F

El protocol sanitari recomana franges horÓries per votar els diversos colĚlectius, com s'havia fet durant el desconfinament progressiu. Tots els espais tindran un reforš informatiu de cartelleria i persones per assessorar. El protocol tambÚ estableix el nombre de mascaretes quir˙rgiques per cada mesa, la seva renovaciˇ i les distÓncies. 

TambÚ s'estableixen les mesures pel vot de les persones positives de Covid-19 que hauran de fer-ho a darrera hora de la jornada, de 7 a 8 de la tarda. Per poder rebre aquesta votaciˇ les persones de les meses s'equiparan amb equips de protecciˇ individual (EPI).  

En conjunt mÚs de 120 persones dels serveis municipals participaran en totes les tasques que s'estan establint per garantir el dret a vot amb totes mesures sanitÓries i de seguretat electoral.

Publicat el 26 de gener de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^