Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Generalitat anuncia que dissabte a la mitjanit decaurà el confinament nocturn i perimetral de Catalunya

Govern

El confinament nocturn i perimetral a Catalunya deixarà de tenir vigència el proper dissabte 8 de maig a les 12 de la nit. Així ho han anunciat el vicepresident del Govern i conseller d´Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, que han comparegut conjuntament a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

El vicepresident ha explicat que “a partir d´aquest diumenge, 9 de maig, quedarà sense efecte el confinament nocturn i es recuperarà la mobilitat d´entrada i sortida de Catalunya”. Aragonès ha emmarcat la decisió en l´anàlisi de les dades epidemiològiques i el bon ritme de la vacunació, que “ens permet anar flexibilitzant progressivament les restriccions”, ha subratllat.

Immediatament després, però, ha fet una crida a “seguir lluitant col·lectivament contra la covid-19 i mantenir la màxima responsabilitat” i ha advertit que, si la situació empitjora, no es pot descartar cap nova mesura. “Comencem a deixar enrere l´excepcionalitat jurídica de l´estat d´alarma, però encara no podem deixar enrere l´excepcionalitat sanitària de la pandèmia”, ha reblat.

Durant la seva intervenció, el vicepresident ha assegurat que “el Govern disposa avui d´eines jurídiques per gestionar la situació epidemiològica” i ha recordat que, el passat mes de juliol, l´Executiu ja va aprovar un Decret llei que va permetre prendre mesures en aquest sentit. “A dia d´avui, Catalunya ja disposa de tota la cobertura jurídica necessària”, ha afirmat. Tot i així, ha indicat que “seguim treballant per disposar de més eines en el cas que calgui”.

Finalment, el vicepresident ha agraït la “responsabilitat que ha demostrat la ciutadania durant aquests mesos, complint amb les restriccions” i també ha tingut paraules de reconeixement pel “compromís” del Servei Públic de Salut de Catalunya, la vacunació i la ciència, que “ens permeten albirar el que han de ser els darrers mesos de la pandèmia i començar a veure el principi del final”, ha conclòs.

Per la seva banda, la portaveu del Govern ha recordat que el fet que “s´aixequi el confinament  nocturn no vol dir que s´aixequin altres mesures vigents” i ha recordat que les trobades segueixen limitades a un màxim de 6 persones ja que “és durant la interacció social que el virus es propaga amb més facilitat, i per tant cal ser molt curosos amb la limitació de trobades i sobretot als espais tancats.”

Budó ha explicat que “sens dubte, aquests mesos, hem vist els efectes positius de la vacunació en el control d´aquesta última onada de la pandèmia” però ha subratllat que la “millor mesura per impedir l´expansió és la responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres”. La portaveu ha destacat que ha estat “gràcies a la coresponsabilitat de tothom que hem pogut avançar en la gestió d´aquesta crisi sense precedents”.

Ha afegit que “l´aixecament de l´estat d´alarma comporta una nova manera de gestionar la pandèmia” però que sobretot no s´ha d´oblidar que “encara queda molta feina per fer, que el virus és encara present entre nosaltres i que hem de poder seguir vacunant a la població per protegir la totalitat de la població”.  Mentrestant, “és important la coresponsabilitat i respectar les mesures que estan vigents perquè serà la manera de sortir-nos-en definitivament”, ha reblat.

Revertir les conseqüències de la Covid-19  

Durant la roda de premsa, la portaveu també ha donat compte dels acords que ha pres avui el Consell Executiu. Per tal de seguir lluitant contra les conseqüències de la Covid-19, aquesta setmana el Govern ha reservat 2,5 milions d´euros a una nova línia d´ajuts directes a empreses d'atraccions i serveis de restauració propis de fires i revetlles, tancats per les restriccions. “Aquesta nova línia, que s´activarà properament, serà la segona que posa en marxa per pal·liar els efectes econòmics derivats dels tancaments decretats per l´emergència sanitària, que han impactat especialment en aquest sector d´activitat, del qual depenen prop de 5.000 famílies a Catalunya”, ha explicat Budó. En la primera línia, tancada a finals de desembre, s´han concedit ajuts directes a 347 beneficiaris, entre autònoms i empreses del sector d´atraccions i de serveis de restauració propis de fires i revetlles, afectats per les mesures sanitàries adoptades fer front a la Covid-19.

Pel que fa a la campanya agrària d´aquest any, marcada novament per la Covid-19, el Consell Executiu ha analitzat dos documents adreçats a reforçar la prevenció i la màxima coordinació entre els municipis, empreses, agents socials, i administracions implicades. “Tots som conscients que cal garantir que la campanya de recol·lecció de la fruita es pugui dur a terme amb les màximes garanties sanitàries possibles, esmerçant-hi esforços per evitar que es torni a produir la situació de l´any passat”, ha explicat Budó. En aquest sentit, ha analitzat, en primer lloc, el Pla de Treball de la Campanya Agrària 2021 i, en segon lloc, el document de Recomanacions d´actuació davant el risc enfront del Coronavirus SARS-Cov2 en activitats i empreses agràries. Els dos informes se centren a reforçar el diàleg i la coordinació amb totes les administracions afectades, el sector agroalimentari, i la coordinació interdepartamental del Govern.0

El vicepresident Aragonès i la portaveu Budó han recordat que “no vol dir que s´aixequin les altres mesures vigents”

El Consell Executiu d´aquesta setmana ha reservat 2,5 milions per a una nova línia d´ajuts directes a empreses d'atraccions i serveis de restauració propis de fires i revetlles, tancats per les restriccions de l´emergència sanitària

També ha aprovat impulsar un nou contracte de conservació integral dels trams les autopistes C-32, C-33 i C-31, que deixaran de ser de peatge enguany, una contractació per a la qual hi ha destinat 23,7 milions

Publicat el 5 de maig de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^