Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Acord contra la sentència del TC que suspèn l'impost de la plusvàlua

Ple octubre 2021El Ple municipal d'Arenys de Mar, a la seva sessió d'ahir, va aprovar una moció d'urgència contra la sentència del Tribunal Constitucional que declara nul l'impost de la plusvàlua.

La moció proposada per ERC va ser recolzada per Junts per Arenys-Junts per Catalunya, la Candidatura d'Unitat  Popular i Arenys en Comú i acorda reclamar al Govern de l'Estat  una solució transitòria al dèficit que crearà als pressupostos municipals. El grup municipal del PSC hi va votar en contra.

La moció critica "la inacció i deixadesa de funcions dels successius governs de l’Estat que han estat incapaços d’adequar el mètode de càlcul de l’impost als requeriments que feia la sentència del Tribunal Constitucional i a les pròpies demandes que van fer les entitats municipalistes",

L'acord  exigeix al  Govern de l’Estat que "adeqüi d’urgència, via RDL, la metodologia de càlcul de la base imposable per tal de dotar de plena seguretat jurídica la liquidació de l’impost." I demana la creació d’un fons extraordinari per a compensar la pèrdua d’ingressos que ocasioni aquesta sentència sobre les finances municipals mentre no entri en vigor el nou mètode de determinació de la base imposable.

En aquest sentit instar "la creació d’un fons permanent de compensació en favor dels ajuntaments per la reducció d’ingressos que generi el nou mètode de determinació de la base imposable, en compliment del principi de suficiència financera."

Aquest és el text de la moció (llegir moció) i aquest és el debat en el Ple municipal (veure vídeo)

El Ple també va aprovar una altra moció del grup municipal de la CUP d'Arenys de Mar en defensa del territori i rebuig als projectes d'ampliació de l'aeroport del Prat, Jocs Olímpics d'hivern i la línia de molta alta tensió previstos a diversos municipis. I, al tractar-se d'uan sessió ordinària, va tenir un extens apartat de precs i preguntes de l'oposició al govern municipal. (consultar mocions i precs i preguntes)

Publicat el 29 d'octubre de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^