Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
'El Llegat indià' al Centre Cultural Calisay

El Llegat indià al Centre Cultural CalisayLa Sala de les bótes del Centre Cultural Calisay acull l'exposició intinerant 'El Llegat indià. Un passat comú per descobrir" produïda per la Xarxa de Municipis Indians. L'exposició ha estat comissionada per l'arenyenc Joan Miquel Llodrà i ha tingut l'acompanyament de la regidoria de Turisme. Es podrà visitar fins el 15 de desembre.

L'exposició proposa una visió genèrica sobre el llegat deixat pels indians a Catalunya. Des de l’any 2008 que la Xarxa de Municipis Indians treballa per donar valor i coneixement a la història dels indians i amb aquesta exposició la Xarxa vol continuar difonent-lo.

En aquesta exposició es fa una presentació global del llegat indià per poder-lo fer arribar de manera específica al conjunt de municipis indians que formen part de la Xarxa. Per fer-ho no només s'explica el més conegut dels indians –com les cases indianes o els costums dels indians, el vestit, la gastronomia o la forma de parlar, aspectes tots ells que s’han potenciat a través de les successives fires- sinó també l’origen del fenomen, que no és altre que l’emigració a Amèrica.

Mentre duri l'exposició s'ha preparat dues activitats relacionades; una conferència i visites guidades. 

El divendres, 10 de desembre, es farà una conferència, a la sala d'actes de la Biblioteca, sobre Indians i modernisme, a càrrec de la Tate Cabré, doctora en periodisme i ciencies de la comunicació i experta en indians.

També s'han programat visites guiades a l'exposició adreçades als alumnes de sisè de les tres escoles de primària d'Arenys de Mar.

Més informació en aquest enllaç.

Podeu descarregar un futlletó informatiu de l'exposició des d'aquí.

El Llegat indià al Centre Cultural Calisay

Publicat el 22 de novembre de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^