Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Nou habitatge de propietat municipal per reforçar els recursos de Serveis socials

Signatura pis social habitatgeL'alcaldessa, Annabel Moreno, ha signat, aquesta setmana, la compra d'un pis que es destinarà a reforçar el parc d'habitatge que disposa l'àrea d'Acció Social per atendre les necessitats habitacionals que gestionen els serveis socials.

L'habitatge de 72 metres quadrats està situatr al carrer d'Anselm Clavé i l'Ajuntament l'ha comprat per un import de 74.000 euros.

Actualment l'Ajuntament d'Arenys de Mar té cinc pisos en propietat per usos socials; quatre situats a les antigues cases dels mestres i aquest acabat d'adquirir. També es disposa de 9 pisos al Pla dels Frares que l'ajuntament té llogats a l'Agència Catalana de l'Habitatge i que gestiona, directament, Serveis socials.

Masoveria urbana

La Diputació de Barcelona està realitzant un estudi per valorar la viabilitat de rehabilitar a Arenys de Mar, una casa de cos de propietat municipal, per iniciar una experiència de masoveria urbana. L’estudi que, encara no s'ha presentat a l'Ajuntament, ha de plantejar quina és la millor rehabilitació i quina és la solució de gestió que es pot oferir a qui vulgui assumir la seva rehabilitació amb la contrapartida de fer-ne ús.

Ajudes socials pel lloguer

L'Ajuntament impulsa diverses mesures per poder acompanyar a les persones a l'accés de l'habitatge en un context d'increment continuat de preus dels lloguers. El Ple municipal va aprovar, el passat mes de maig, promoure la inclusió d'Arenys de Mar a la declaració d'àrea amb mercat d'habitatge tens, segons la Llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d'habitatge.

El nou Pressupost municipal inclou una partida de subvencions per incentivar a les persones propietàries d’habitatges a cedir-los a la bossa de lloguer del Consell Comarcal del Maresme. D'aquesta mesura es fomenta la incorporació d'habitatges al mercat de lloguer amb renda limitada. 

L'Ajuntament d´Arenys de Mar manté un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per oferir una servei d'informació d'habitatge a Arenys de Mar. L'Oficina d'habitatge d'Arenys de Mar està oberta els dilluns de 9h. a 14h. i es troba ubicada a la segona planta de l'edifici Xifré.

Publicat el 29 de desembre de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^