Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Més coordinació i treball conjunt per millorar la seguretat al Port d'Arenys

Reunió PortReunió PortLa sala de Plens d l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha acollit, aquest migdia, la reunió convocada per l'alcaldessa Annabel Moreno, per tractar sobre la seguretat del Port d'Arenys arran dels fets succeïts la darrera setmana. A la reunió hi han participat el Director General de Ports de la Generalitat, Pere Vila, el Patró major de la Confraria de de pescadors, Antoni Marzoa, el regidor del Port, Joaquim Mas i diversos representants policials de Mossos d'Esquadra i la Polica Local d'Arenys.

Els diversos representants policials i responsables de seguretat del port han analitzat els fets relacionats amb l'incendi intencionat d'una barca de pesca que es va produïr diiumenge passat. L'autor del foc i els aldarulls que, en dues primeres detencions havia quedat en llibertat, ha estat ingressat en un centre psiquiàtric.  

Les diverses parts implicades en la gestió i la seguretat del Port d'Arenys han compartit el seu dia a dia, la realitat  i les mancances que tenen. Des de Ports de la Generalitat s'ha explicat els recursos que disposen i les inversions fetes els darrers anys en els sistemes de vigilància. Per part de Mossos d'Esquadra han participat a la reunió el comandament de la nova unitat de vigilància marítima i els comandaments de la ABS i seguretat ciutadana.

Els problemes de seguretat es consideren identificats a l'entorn de les persones que es relacionen entorn al vaixell embargat i ocupat 'Família Rivas', situat a l'extrem del moll pesquer, i en alguns del petits dels magatzems dels pescadors que han estat ocupats. 

Per poder reconduir la situació actual s'ha acordat incrementar la vigilància regular a tota la zona portuària i amb un seguiment estricte amb tramitació de denúncia dels casos que es produeixi una intervenció policial. Una petició expressa dels mateixos cossos de seguretat per poder fer actuacions posteriors de cada cas.

Aquest increment de vigilància i augment de la presència policial es considera que ha de resoldre la conflictivitat creixent que s'ha agreujat d'ençà la pandèmia. En paral·lel es faran tràmits per resoldre la situació del vaixell embargat i ocupat i altres vehicles abandonats al port. En un mes es preveu una nova reunió de les parts implicades per conèixer el resultat de gestions que es preveu que es facin les properes setmanes.

Publicat el 3 de març de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^