Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Coordinació de l'arribada de persones refugiades de la guerra d'Ucraïna

ReunióArribada UcrainaRebudaVint-i-cinc persones d'origen ucraïnès, la meitat d'elles menors, s'han empadronat a Arenys de Mar el darrers quinze dies, d'ençà l'inici de la guerra d'Ucraïna. L'Ajuntament d'Arenys de Mar tramita aquests empadronaments i ofereix una atenció a aquestes persones per garantir els seus drets, l'atenció sanitària, l'escolarització dels menors o l'aprenentatge de la llengua.

Aquest matí s'ha reunit la comissió que formen el responsables municipals de diverses àrees implicades per fer balanç d'aquests primers dies de la gestió d'aquesta situació de crisi i com s'apliquen els protocols establerts des de les administracions i organismes que gestionen aquesta situació d'emergència. 

Aquesta comissió de coordinació interna la formen els  principals departaments relacionats en l'acollida de les persones refugiades. Hi ha implicades les regidories de Drets Civils, Acció Social, Educació, Seguretat i l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). 

La regidoria d'Educació ha confirmat que ja s'han tramitat els casos de 8 nens i nenes que demà ja aniran a les escoles de primària i 2 més a secundària. Apart hi ha dos infants que ja tenen accés a l'escola bressol municipal. També se'ls oferirà la possibilitat d'accedir a les beques menjador. Dels primers 10 adults que s'han empadronat,  quatre ja s'han inscrit a l'Escola d'Adults, per poder aprendre l'idioma.

Des de l'àrea d'Acció Social s'ha informat de com es planifica l'acollida, en concret en el moment que pugui haver-hi un allau important de persones. Creu Roja està assumint aquesta tasca i s'ha informat d'allguns aspectes de com es treballa l'acoliment  a la comarca.

L'OAC i la Policia local també tenen tota la informació per facilitar tant l'empadronament com la certificació de la documentació personal necessària. En aquest sentit també es facilita la tramitació per accedir a l'atenció sanitària.

Iniciatives privades per portar refugiats de la frontera de Polònia

Aquest matí s'ha empadronat una dona i les seves filles que va arribar ahir amb l'expedició arenyenca que ha portat 32 persones des de la frontera d'Ucraïna i Polònia. La majoria de persones que van arribar ahir marxen cap a altres destins a València, Andalusia i Cantàbria. 10 es quedaran a Arenys i ja tenen casa i famílies que els acullen. El col·lectiu arenyenc que, aquest cap de setmana passat, ha anat fins a la frontera de Polònia té previst seguir organitzat en aquesta tasca. 

El Club Nàutic d'Arenys de Mar també ha iniciat una campanya de solidaritat. La setmana vinent una furgoneta del club té previst desplaçar-se a Cracovia (Polonia) per a transportar ajut humanitari a les ONG que treballen a la zona. Fins dilluns, 21 de març, tothom qui vulgui pot col·laborar aportant materials a les oficines del club (tel. 937921600).

Els productes què ens han descrit com a molt necessaris:

  • Menjar per a infants i bolquers
  • Menjar envasat per adults
  • Medicines i material de cures d'ús genèric com analgesics (paracetamol), antiinflamatoris (ibuprofè), gases, esparadrap, tiretes, alcohol, suero, iode, benes, pinces i tisores.

Els primers dies de la guerra l'Ajuntament d'Arenys va ajudar a la coordinació i va donar suport a una campanya promoguda per la comunitat ucraïnesa arenyenca.  Es van fer dos transports d'aliments i productes sanitaris a Barcelona, des d'on es coordinava una recollida del Consultat d'Ucraïna. D'acord amb els materixos promotors la recollida es va aturar per iniciar noves actuacions, més orientades a l'atenció de les persones refugiades que arriben a Arenys de Mar.

Protocols i recomenacions d'atenció i acollida 

Publicat el 16 de març de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^