Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els rials objectiu del Clean Up Day 2022

Clean Up 2022Clean Up 2022Clean Up 2022Aquest dissabte 7 de maig, des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Arenys de Mar i amb col·laboració amb l’AEiG Flos i Calcat, el Casal Digital i l’Espai Jove es va organitzar la celebració d’una nova edició del Clean Up Day, enguany centrada a la neteja dels Rials.

Durant el matí i tarda de dissabte 7 de maig es van coordinar dues àrees de neteja; la primera comprenia des del Rial Sa Clavella al Rial del Sapí, coberta per part del Casal Digital i les dues unitats de Castors i Llúdrigues i Llops i Daines de l’AEiG Flos i Calcat, mentre que a la tarda, amb l’Espai Jove es va cobrir el Polígon Valldegata Ponent.  L’Activitat, sota el títol: Clean Up Day a Rials! tenia per objectiu evitar l’arribada de residus al mar i per aquest motiu l’acció s’emmarca en la neteja de les lleres i els canals dels Rials, en aquest cas, el Rial de Sa Clavella i el Rial del Sapí.

En un primer moment es va projectar poder passar pel Rial Valldegata però el volum tant gros de deixalles trobades va fer variar l’acció. Mentre que a la tarda es va poder realitzar bona part de la neteja de la zona nord del Polígon Valldegata Ponent, concentrant-se amb la neteja de les voreres, els escocells i els límits de les parcel·les no ocupades.

Tipologies de residus i volum recollit

Les neteges van consistir en la recollida de tot tipus de residus impropis que vam trobar escampats per la natura ajudats per unes bosses de ràfia, lliurades per l’Agència de Residus de Catalunya, per l’activitat del Clean Up Day i equipats amb uns guants específics. Posteriorment es van caracteritzar tots els residus trobats i es van separar degudament pel seu posterior reciclatge i tractament, de manera que s’aprofitin el màxim dins de les possibilitats que ofereix el mercat.

Així doncs, el resultat  de tota l'actuació va ser:

  • 6 saques industrials recollides d’envasos lleugers i plàstics.
  • 1 saca industrial de rebuig
  • 1 saca industrial de paper i cartró.
  • 21 ampolles senceres i una bossa de ràfia sencera de vidres en fragments.
  • 1 llanta de cotxe
  • Varis fragments de fil ferro espinós i altres metalls
  •  1 pell de plàtan.

Entre les diferents fraccions, cal destacar que el què més es va recollir pel què fa els envasos lleugers i plàstics foren llaunes de refrescs i alcohol; en canvi, per la fracció de paper i cartró es van recollir moltes caixes de tabac; en matèria de rebuig el què més es va recollir foren mascaretes de protecció respiratòria, burilles de cigarreta, tovalloletes humides i bosses d’excrements de gossos; finalment, pràcticament la majoria del vidre recollit corresponia a begudes alcohòliques.

Podeu visualitzar el vídeo realitzat per l’Agència de Residus de Catalunya amb la convocatòria d’enguany.

Des de l’Ajuntament d’Arenys de Mar agraïm la participació de l’AEiG Flos i Calcat, el Casal Digital i l’Espai Jove per esforçar-se en el respecte i cura dels nostres rials i en definitiva, el nostre territori. Actuem pel compromís ambiental i transformem. La cura del nostre entorn depèn de la participació de tota la ciutadania i és clau en la salut i benestar del planeta. Tanmateix, celebrar la convocatòria que va fer el mateix dissabte la Base Nàutica (BNAM) orientada a recollir plàstics en l'entorn marí.

Publicat el 9 de maig de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^