Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Alcaldia prepara un nou cartipàs després de la renúncia de la CUP i AeC

Annabel MorenoL’alcaldessa Annabel Moreno preveu anunciar la reestructuració del cartipàs municipal la setmana vinent un cop hagi passat la celebració de la festa major de sant Roc. Els grups municipals de la CUP i Arenys en Comú han comunicat la seva voluntat de deixar el Govern municipal després que  l’alcaldessa decidís recuperar les delegacions de Serveis municipals i Medi Ambient per encarar el problema de neteja de la vila.

La decisió de l’Alcaldia de retirar les delegacions a la regidora Ona Curto ha provocat una reacció en cadena amb una primera enúncia del grup municipal de la CUP que va decidir trencar el pacte de Govern i, l'endemà, la decisió d’Arenys en Comú (AeC) de deixar el Govern municipal, un cop ho van ratificar les respectives assemblees polítiques.

D’aquesta manera l’Alcaldia ha de reorganitzar el cartipàs municipal per cobrir les àrees d’Administració local i Recursos humans, Educació i Acció social, Salut i Consum, entre d’altres delegacions. Aquest procés no es tancarà fins la setmana vinent i podria comportar la reassignació de de responsabilitats entre els membres del grup municipal d’ERC.

La renúncia i el pas a l’oposició de la CUP i AeC no afecta l’estabilitat del Govern atès l’anunci que ha fet el Grup municipal socialista de garantir la governabilitat i no recolzar la possibilitat d’una moció de censura. En aquest mateix sentit s’ha manifestat Arenys en Comú, en el mateix comunicat que anunciava el seu pas a l’oposició.

Des de l’Alcaldia i el grup municipal d’ERC s’ha insistit que la decisió de retirar les delegacions es va fer per afrontar i resoldre la situació de la neteja i el manteniment dels carrers d’Arenys de Mar que genera innombrables queixes de la ciutadania que es reben respecte els Serveis municipals i que amb aquesta mesura es volen revertir.

La crisi del Govern municipal ha aixecat una certa expectació mediàtica en el marc estiuenc.

Comunicats dels diferents partits:

Publicat el 12 d'agost de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^